Chimaev op weg naar UFC-titel: Verslaat Burns in moordend gevecht (video) MMA Nieuws
MMA Nieuws

Chimaev op weg naar UFC-titel: Verslaat Burns in moordend gevecht (video)

Chimaev op weg naar UFC-titel: Verslaat Burns in moordend gevecht (video)

Khamzat Chimaev toonde zijn klasse door het verslaan van Gilbert Burns vandaag tijdens UFC 273 in de VyStar Veterans Memorial Arena, Jacksonville (Florida). Met de winst op de Braziliaan zet de Rus zijn weg naar de titel voort.

Het valt niet te ontkennen dat Chimaev op weg is naar grootsheid. In zijn grootste test tot nu toe versloeg Chimaev voormalig titeluitdager Burns via unaniem besluit (29-28, 29-28, 29-28). Chimaev en Burns vochten een ware oorlog uit in alle drie de rondes.

Chimaev liet Burns laat in de eerste ronde al vallen en maakte een einde aan ronde door krachtige ground and pound stoten uit te delen al zittende bovenop de Braziliaan. Burns bracht de stand in evenwicht in de tweede, waarbij hij zijn gelikte kickboksvaardigheden gebruikte en Chimaev flink pijn te doen.

Bijna gewonnen

Hoewel het leek alsof Burns het momentum had om de laatste ronde naar zich toe te trekken, verzekerde Chimaev de overwinning door de meest competitieve ronde van de wedstrijd te winnen. Hij vond een tweede wind en deelde enorme stoten uit naar Burns.

Met de overwinning staat Chimaev op vijf winsten en nul verliezen in de UFC en heeft zich in de rij gezet voor een titelkans in de weltergewicht divisie. Burns, die op nummer 2 in de rangschikking zakte naar 1-2 in zijn laatste drie optredens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws