Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut

Kampioenen Nunes en Blachowicz behouden UFC-titels, Yan de pineut

Amanda Nunes en Jan Blachowicz wisten beiden hun UFC-titels te behouden. Peter Yan verloor zijn Bantam titel door een illegale actie.

De Poolse top vechter Jan Blachowicz versterkte zijn greep op de UFClicht zwaargewicht titel. De Pool wist via unanieme beslissing van regerend middengewicht kampioen Israel Adesanya te winnen. Beiden stonden in de headliner van UFC 259. Alle drie de juryleden scoorden het voor Blachowicz (28-8, 11-5 UFC): 49-46, 49-45 en 49-45.

Amanda Nunes behield de onbetwiste vedergewicht titel in met een snelle finish op de Australische Megan Anderson. De Braziliaanse Nunes kreeg de boomlange Anderson naar de grond en maakte het gevecht af op 2:03 in ronde 1.

Illegaal

De Rus Peter nam zal met een kater naar huis gaan. In zijn gevecht met Aljamain Sterling voerde de Rus een zwaar illegale actie uit. Yan plaatste een knie in het gezicht van Sterling, die hiermee de nieuwe kampioen werd. De Rus werd gediskwalificeerd.

De 32-jarige Nunes heeft 12 opeenvolgende overwinningen behaald. Voor Blachowitz was het zijn eerste verdediging van de Lichtzwaargewicht titel. Wat Yan betreft zou deze zich kunnen rehabiliteren in een eventuele herkansing met Sterling.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws