Kampioen Ngannou weg bij UFC! Deze organisatie volgende stap MMA Nieuws
MMA Nieuws

Kampioen Ngannou weg bij UFC! Deze organisatie volgende stap

Kampioen Ngannou weg bij UFC! Deze organisatie volgende stap

Francis Ngannou de UFC zwaargewicht kampioen zou geen contract meer hebben bij de organisatie. Hij zou zijn pijlen hebben gericht op UFC concurrent PFL.

Ondanks dat hij de UFC-zwaargewicht kampioen is, is Francis Ngannou naar verluidt zonder contract. Volgens berichten zou het contract van Ngannou eind 2022 aflopen. Afgelopen weekend kwamen geruchten naar voren dat Ngannou naar de PFL zou kunnen vertrekken. Ngannou deelde foto's van zijn familie die het nieuwe jaar vierde, waarin zijn moeder werd gezien met een PFL-shirt aan.

Ngannou heeft de afgelopen zeven jaar bij de UFC doorgebracht en een record van 12-2 verzameld in de oganisatie. Hij werd de zwaargewicht kampioen bij UFC 260 en versloeg Stipe Miocic in de tweede ronde. Ngannou verdedigde de titel tijdens UFC 270, waar hij Ciryl Gane versloeg.

Francis Ngannou had eerder zijn frustratie geuit over zijn UFC-contract

Hoewel het onduidelijk is of de zwaargewicht kampioen inderdaad de promotie verlaat, zijn de implicaties van zijn mogelijke vertrek duidelijk, vooral als je bedenkt hoe de UFC hoopte een titelgevecht te boeken tussen Ngannou en Jon Jones bij UFC 285 in maart.

Ngannou stak niet onder stoelen of banken dat hij gefrustreerd was over zijn UFC-contract. In augustus 2022 deelde de zwaargewicht kampioen zijn frustratie in een reeks tweets. Waarvan hij er in één beweerde $ 1 miljoen te hebben verloren vanwege de regels van de UFC inzake sponsoring.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws