Kampioen MMA-vechten levert vrijwillig wereldtitels in Nieuws
Nieuws

Kampioen MMA-vechten levert vrijwillig wereldtitels in

Kampioen MMA-vechten levert vrijwillig wereldtitels in
Kampioen MMA-vechten levert vrijwillig wereldtitels in

Het gebeurt niet vaak dat een wereldkampioen vrijwillig afstand doet van zijn titels.

Echter heeft Kyoji Horiguchi die zowel wereldkampioen is bij het bekende Amerikaanse Bellator MMA en het Japanse Rizin, zelfstandig afstand gedaan van zijn titels Het laat beide organisaties zonder een kampioen op bantamgewicht.

De CEO van Rizin, Nobuyuki Sakakibara bracht het nieuws op Twitter: "Van Kai Asakura wordt verwacht dat hij de bantamgewichttitel uitdaagt bij Rizin 20. Hij komt uit een startoverwinning over Horiguchi, maar is momenteel zonder tegenstander voor 31 december. "

Toch nog kampioen

Horiguchi zal ten minste 10 maanden buiten spel staan omdat hij enkel gescheurde pezen heeft en de meniscus in zijn rechterknie heeft beschadigd. Hij had 13 gevechten aaneen gewonnen sinds hij de UFC verliet tot zijn verlies tegen Asakura tijdens Rizin 18. De twee stonden gepland voor een rematch op Rizin 20.

Japanner Horiguchi won de titel Bellator titel nadat hij Darrion Caldwell voor de tweede keer versloeg. De Amerikaanse organisatie heeft nu behoefte aan een nieuwe kampioen bantamgewicht. Horiguchi vergaarde de titel in een uitwisseling tussen Bellator en Rizin die nauw samenwerken.

Kanshebber

Bellator-president Scott Coker garandeerde dat Horiguchi opnieuw voor de titel mag vechten als hij hersteld is en zegt: De kampioen heeft ervoor gekozen zijn titel af te geven en de divisie niet in de weg te staan gaan tijdens zijn afwezigheid. Na volledige genezing zijn we van plan hem meteen een kans op de titel te geven. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws