Blijft hij of niet? Kampioen kooivechten krijgt 1 miljoen aangeboden MMA Nieuws
MMA Nieuws

Blijft hij of niet? Kampioen kooivechten krijgt 1 miljoen aangeboden

Blijft hij of niet? Kampioen kooivechten krijgt 1 miljoen aangeboden

Roberto Soldic is een Kroatische MMA-vechter en professionele bokser die vecht voor het Poolse KSW. Deze bieden de kooivechter 1 miljoen om te blijven en niet over te stappen naar de UFC.

De KSW-middengewicht kampioen Soldic kreeg een miljoen aangeboden om bij de organisatie te blijven. Dit als reactie op een bod door gedaan door de Amerikaanse UFC, de grootste MMA-organisatie ter wereld. Volgens MMA-journalist Ariel Helwani had Soldić een ontmoeting met UFC-functionarissen in Londen (gaat verder onder video).

De ontmoeting was naar verluidt positief voor beide partijen en de vechter zal naar verwachting de komende dagen tekenen voor bij de UFC. KSW deed echter een uniek tegenaanbod in een poging de Kroaat op hun rooster te houden. De Poolse organisatie bood een miljoen euro ($ 1,10 miljoen dollar) voor een contract van vier gevechten.

Groot dilemma

Hoewel de UFC geen poging deed om het KSW-aanbod te evenaren, boden ze wel aan om Soldić versnelt een ​​titelgevecht te geven als hij erin slaagt om 3 wedstrijden op rij te winnen. Het zou een grote verrassing zijn als de UFC zou besluiten hun aanbod te verhogen. Dit aangezien ze meestal niet zoveel betalen voor debutanten, ook niet als deze kampioen waren bij andere organisaties.

Een voormalige Bellator-kampioen die niet te weinig betaalt krijgt, is Michael Chandler. Inmiddels vecht Chandler voor de UFC en ontvangt naar verluidt een vechtgage in de buurt van $ 750.000. Aangezien Soldić waarschijnlijk ongeveer 10 keer het bedrag zal verzilveren bij KSW, is het moeilijk te voorspellen voor welke partij hij zal kiezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws