KAMPIOEN KHABIB NURMAGOMEDOV: 'Ik heb de UFC niet nodig' MMA Nieuws
MMA Nieuws

KAMPIOEN KHABIB NURMAGOMEDOV: 'Ik heb de UFC niet nodig'

KAMPIOEN KHABIB NURMAGOMEDOV: 'Ik heb de UFC niet nodig'
KAMPIOEN KHABIB NURMAGOMEDOV: 'Ik heb de UFC niet nodig'

UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov keerde dinsdag terug naar Dagestan en sprak voor het eerst over zijn aangekondigde pensioen.

Afgelopen zaterdag verdedigde Khabib Nurmagomedov met succes zijn UFC lichtgewicht titel tegen Justin Gaethje op UFC 254. Staande in de UFC-kooi kondigde de ongeslagen vechter aan met pensioen te gaan. Symbolisch liet hij zijn MMA-handschoenen achter in de kooi.

Geld verdienen kan ik overal

Khabib vocht voor het eerst sinds de dood van zijn vader, Abdulmanap en onthulde dat hij zijn moeder had beloofd dat hij zijn carrière niet zou voortzetten zonder zijn vader. Tegen de media zegt de kampioen: "Natuurlijk wil (UFC-president) Dana (White) dat ik blijf vechten en inkomsten genereer. "

“Ik kan zelf geld verdienen," zei Khabib. k zit op het hoogtepunt van mijn carrière en kan vechten voor zeer grote bedragen, maar ik heb deze beslissing genomen en ik denk dat dit de beste tijd is. Niet iedereen kan op zijn hoogtepunt met pensioen gaan."

Terugkomen kan altijd

"Maar ik weet dat ik over een jaar, twee of vijf (jaar) die beslissing opnieuw zal overwegen. Ik heb genoeg in de sport gedaan om als de beste te worden beschouwd. Vandaag stond ik gerangschikt als de nr. 1 pond-voor-pond vechter, dus de missie is volbracht. Wat is er nog meer te doen? Geld verdienen? Ik zal dat altijd kunnen doen. "

De kampioen lijkt een slag om de arm te houden en zinspeelt op een terugkeer. In de MMA-wereld is het niet vreemd om in en uit pensioen te gaan. UFC-ster Conor McGregor is hier een voorbeeld van. Deze kondigde eerder dit jaar voor de derde keer zijn pensioen aan maar lijkt snel een terugkeer te gaan maken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws