UFC-kampioen Usman verdedigt titel tegen Edwards tijdens UFC 278 MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-kampioen Usman verdedigt titel tegen Edwards tijdens UFC 278

UFC-kampioen Usman verdedigt titel tegen Edwards tijdens UFC 278

Kamaru Usman UFC-kampioen weltergewicht, zal zijn titel verdedigen tegen Leon Edwards tijdens UFC 278 op 20 augustus. Het gevecht zal de headliner zijn van UFC 278 in Salt Lake City, zo maakte de organisatie vandaag bekend.

De Brit Edwards krijgt eindelijk zijn eerste UFC-titelkans na een ongeslagen reeks van 10 gevechten. De Brit is niet meer in de Octagon gestapt sinds een dominante overwinning op Nate Diaz in juni 2021.

Kampioen Usman komt uit een unaniem besluit overwinning op Colby Covington afgelopen november in zijn vijfde titel verdediging. "The Nigerian Nightmare" is de nummer 1 pound-for-pound vechter bij de mannen in de UFC.

Gewonnen

Usman en Edwards ontmoetten elkaar voor het eerst in 2015, voordat een van beide carrière maakte in de weltergewicht divisie. Usman won deze match. Geen van beide mannen heeft sindsdien een gevecht verloren.

UFC 278 zal naar verluidt ook een middengewicht match-up bevatten tussen Paulo Costa en voormalig kampioen Luke Rockhold.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws