UFC verliest wederom belangrijk titelgevecht - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC verliest wederom belangrijk titelgevecht

UFC verliest wederom belangrijk titelgevecht

Kamaru Usman tegen Gilbert Burns op UFC 256 afgezegd

Het weltergewicht titelgevecht van Kamaru Usman tegen Gilbert Burns op UFC 256 zou naar verluidt wederom afgelast zijn.

Kamaru Usman zal het UFC weltergewicht kampioenschap in december niet verdedigen tegen Gilbert Burns. Ariel Helwani van ESPN maakte aanvankelijk het nieuws bekend dat het gevecht dat op 12 december is geannuleerd.

Usman zou meer tijd nodig hebben om zich voor te bereiden op het gevecht. Eerder dit jaar werd de clash ook al afgeblazen. Het gevecht werd echter afgeblazen nadat Burns positief was getest op COVID-19. en de UFC op het laatste moment een vervanger moest vinden voor The Nigerian Nightmare.

Iets langer wachten

Er werd met haast een vervanger gevonden in de straatvechter en UFC Baddest Mother Fucker “BMF” kampioen Jorge Masvidal. Deze stapte op slechts 6 dagen termijn in om tegen Usman te knokken. Masvidal verloor de strijd maar imponeerde in de wedstrijd.

Burns, die Tyron Woodley versloeg om een ​​kans op de titel te verdienen, zal dus nog wat langer moeten wachten om zijn terechte kans op de titel van 170 pond te krijgen. Het weltergewicht titelgevecht zou daarentegen mogelijk wel begin 2021 kunnen plaatsvinden.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page