Home / Nieuws / MMA NIEUWS / K-1 legende Jerome Le Banner in actie tijdens $ 1 Miljoen toernooi

K-1 legende Jerome Le Banner in actie tijdens $ 1 Miljoen toernooi

Kickboks legende Jerome Le Banner maakt zijn debuut bij Road FC 53 op 18 mei in Jeju Island, Korea.

De 46-jarige meervoudig wereldkampioen geen onbekende in de vechtsportgemeenschap. Tijdens zijn tijd bij K-1 maakte hij een naam voor zichzelf samen met beroemdheden als Ernesto Hoost, Mark Hunt, Remy Bonjaski, Semmy Schilt en anderen. Hij behaalde een record van 81-22-2 door de jaren heen als een van de vechters van het hoogste niveau ter wereld.

Hij kwam voor het laatst in actie bij Heat 44 op 2 maart in een speciale kickboks wedstrijd. Zijn tegenstander, Jairo Kusunoki, had geen antwoorden op de brute kracht van de Fransman, waarvan letterlijk zijn been verpulverd werd door Le Banner in de tweede ronde.

Miljoenen gevecht

Le Banner (3-3-1) was oorspronkelijk gepland om zijn debuut te maken tegen de Chinese krachtpatser Lahan Wu als onderdeel van de Openweight Grand Prix van 2018 vorig jaar op Road FC 47, maar een knieblessure dwong de Fransman van de kaart. De organisatie heeft nog geen tegenstander aangekondigd voor Le Banner maar de verwachting is dat dit een bekende vechter zal zijn.

LEES OOK: Cris Cyborg vs Germainde De Randamie

Road FC 53 wordt bekroond door de lichtgewichtkampioen Kwon A-Sol die zijn titel verdedigd tegen Mansour Barnaoui in de finale van het $ 1 Miljoen Lichtgewicht toernooi. De partij van Le Banner zal een MMA-partij zijn, in 2017 vocht hij voor het laatst in een dergelijke wedstrijd, die hij verloor van Roque Martinez.

Bekijk ook

📺 GOED NIEUWS: Bellator MMA Dublin live te zien op TV

Bellator MMA Dublin live te zien op TV

BREAKING: Valentina Shevchenko in UFC vlieggewicht titelverdediging

Valentina Shevchenko staat voor haar volgende vlieggewicht titelverdediging

SCHANDALIG: Jurylid liet UFC-vechter expres verliezen?

De uitslag van de hoofdwedstrijd tijdens