Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Junior dos Santos wil ‘wraak’ nemen op Alistair Overeem,’ik ben de beste’

Junior dos Santos wil ‘wraak’ nemen op Alistair Overeem,’ik ben de beste’

Junior dos Santos wil 'wraak' nemen op Alistair Overeem,'ik ben de beste'
Screenshot

Junior dos Santos wil bewijzen dat hij de nr. 1 zwaargewicht is, te beginnen met een rematch tegen Alistair Overeem. Dos Santos wil zijn eerdere verlies tegen Alistair Overeem in de MMA-kooi wreken.

Junior “Cigano” dos Santos scoorde zijn eerste knockout overwinning in meer dan vijf jaar tijdens UFC Adelaide afgelopen zaterdagavond met het verslaan van Tai Tuivasa. Na de wedstrijd liet de voormalig UFC-zwaargewicht-kampioen weten geïnteresseerd in een rematch met Alistair Overeem en af hij uitleg over de redenering achter zijn uitdaging tijdens de persconferentie na het event in Australië.

“Ik heb gezegd dat ik tegen Overeem wil vechten, want dat is nu het meest logische,” zei Dos Santos. “Hij heeft een goede overwinning behaald … ik ben echter de naam van de man vergeten (Sergey Pavlovich).” Dos Santos wilde hiermee aangeven dat de tegenstander van Overeem een lachertje was en niet van hetzelfde kaliber als Dos Santos.

Beijing

Overeem kwam een ​​week eerder succesvol terug in China na een paar eerdere verliezen en versloeg Pavlovich in het co-main event van UFC Beijing. De Nederlandse zwaargewicht riep op tot een gevecht met Derrick Lewis via sociale media enkele dagen na zijn overwinning, maar “Cigano” denkt dat een gevecht tussen hem en Overeem nu zinvoller is.

“Overeem is een slimme vent, weet je? Telkens wanneer hij om iets vraagt, is het omdat hij denkt dat het beter voor hem zal zijn, “zei dos Santos. “Ik doe dat soort shit niet. Ik daag hem uit omdat het logisch is. In mijn gedachten is het heel logisch om deze rematch nu te doen. ”

Nederlaag

Dos Santos en Overeem ontmoetten elkaar eerder in december 2015. “Cigano” had Stipe Miocic een jaar eerder verslagen, terwijl “The Demolition Man” won van Stefan Struve en Roy Nelson. Het gevecht duurde maar twee rondes, met Overeem die Dos Santos met stoten naar het canvas verwees.

“Ik weet niet of jullie het gevecht hebben bekeken, hij plaatste een stoot die niet echt moeilijk was, maar hij zat op de juiste plaats, mijn kin, dus ik voelde de stomp”, zei dos Santos. “Ik stond op en ging verder, maar toen greep de scheidsrechter in en stopte deze het gevecht. Ik denk dat het op dat moment geen goede onderbreking was, maar een van de voorbeelden die we hebben van een onterechte stop.

De beste

“Maar het is prima, het gebeurde en het was iets voor mij om van te leren, dus ja, ik kan het niet accepteren (het verlies). Ik accepteer geen van mijn nederlagen. Ik geloof echt dat ik alles in huis heb om de nummer één te worden in deze divisie en ik wil het bewijzen, ik wil jullie laten zien dat ik gelijk heb. “

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...