Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Verliezer pakt meer geld dan de nieuwe MMA wereldkampioen

Verliezer pakt meer geld dan de nieuwe MMA wereldkampioen

Cris Cyborg verslaat Yana Kunitskaya en behoudt vedergewicht titel

Cris Cyborg heeft afgelopen zaterdag dan wel de Bellator vedergewicht titel op haar naam gezet, maar haar tegenstander Julia Budd nam meer geld mee naar huis.

Budd, die de titel verloor via TKO in de vierde ronde bij Bellator 238, nam een ​​bedrag van $ 350.000 mee naar huis voor haar gevecht tegen Cyborg, die maar $ 250.000 verdiende voor haar overwinning. Bellator 238 vond plaats in The Forum, Inglewood, Californië.

Grootste contract ooit

Het salaris van Cyborg is de helft van het bedrag dat ze mee naar huis nam, na haar wedstrijd tegen Amanda Nunes op UFC 232. Bellator-president Scott Coker zei in de media dat het contract van de Braziliaanse kampioen de grootste deal in de MMA-geschiedenis zou zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de cijfers die door de California State Athletic Commission worden gerapporteerd niet noodzakelijkerwijs het volledige loon van een vechter vertegenwoordigd. Bepaalde inkomsten uit sponsoring, pay-per-view-bonussen of discretionaire bonussen na gevechten worden niet openbaar gemaakt.

Bekijk ook

Politie weigert MMA-vechters hotel te laten verlaten

FAME MMA 6 welke zaterdag 28 maart plaatsvond in Katowice, Polen verliep niet geheel zonder ...

DANA WHITE: Straks alleen nog lokale UFC events en vechters

Toekomstige UFC-evenementen zullen alleen lokale vechters bevatten als de corona pandemie blijft aanhouden. Omdat door ...

MANAGER KHABIB: Gevecht tegen Tony Ferguson niet in Saudi Arabië

Volgens de manager van Khabib Nurmagomedov zal UFC 249 Khabib vs Ferguson niet in Saudi ...