Jon Jones vs Francis Ngannou: 'het gevecht dat we willen zien' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Jon Jones vs Francis Ngannou: 'het gevecht dat we willen zien'

Jon Jones vs Francis Ngannou: 'het gevecht dat we willen zien'

Het zal dit jaar waarschijnlijk niet gebeuren, ondanks de gemelde wens van de UFC om Francis Ngannou vs. Jon Jones te boeken voor UFC 282 op 10 december. Maar vroeg in 2023 moet het gebeuren, althans als het aan Ngannou's hoofdcoach Eric Nicksick ligt.

Voor Francis Ngannou-hoofdcoach Eric Nicksick zou de wedstrijd tegen Jon Jones elke fan bekoren. voormalig kampioen Jones moet nog steeds zijn zwaargewicht debuut maken bij de UFC. En de Kameroener zou hem graag verwelkomen.

Dan zijn er nog Stipe Miocic en Curtis Blaydes, en de winnaar van het UFC Paris main event deze zaterdag tussen Ciryl Gane en Tai Tuivasa. Maar als Nicksick zijn zin kirjgt, is Jones de tegenstander die hij wil zien.

,,Het gevecht dat het meest logisch is, is duidelijk Jon Jones", vertelde Nicksick aan MMA Fighting. ,,Dat is de strijd die we allemaal willen. Zoals ik het bekijk is Jon Jones al tweeënhalf jaar niet actief. Als we het niet in december kunnen doen, en afhankelijk van de manier waarop het UFC-schema zich afspeelt, kan het [kan gebeuren] in januari of februari, ergens in die tijdlijn."

Revalideren

UFC-president Dana White heeft gezegd dat hij Ngannou meerdere keren heeft ontmoet sinds het gevecht in januari en sprak zijn vertrouwen uit dat de organisatie hem wil behouden. Na de operatie aan zijn knie heeft "The Predator" ook gezegd dat december of begin 2023 terug kan keren.

Volgens Nicksick zal Ngannou naar Frankrijk reizen voor de UFC Paris-kaart van zaterdag. Waar hij waarschijnlijk aantekeningen zal maken over het gevecht tussen zijn meest recente tegenstander en Tuivasa. Van daaruit gaat de nummer 1 zwaargewicht terug naar Las Vegas om zijn revalidatie voort te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws