Jon Jones krijgt langverwachte rematch met Alexander Gustafsson bij UFC 232 Nieuws
Nieuws

Jon Jones krijgt langverwachte rematch met Alexander Gustafsson bij UFC 232

Jon Jones krijgt langverwachte rematch met Alexander Gustafsson bij UFC 232
Jon Jones krijgt langverwachte rematch met Alexander Gustafsson bij UFC 232

Jon Jones is officieel verwijderd uit de schorsingslijst van de California State Athletic Commission (CSAC). Men heeft hem vrijgespeeld, om tegen Alexander Gustafsson te vechten voor de vacante titel UFC light heavyweight, bij UFC 232 op 29 december in Las Vegas.

Jones ontving dit positieve nieuws op een CSAC-hoorzitting op dinsdagmiddag. Nadat de CSAC ervoor had gekozen om Jon Jones zijn licentie terug te geven, adviseerden ze hem ook in te schrijven voor aanvullende VADA-tests. Naast het testen door de Amerikaanse Ant-Doping Agency (USADA) die hij al als lid van de UFC moet ondergaan.

Deze hele situatie komt voort uit Jon Jones 'gevecht in juli 2017 met Daniel Cormier. Dit gevecht was oorspronkelijk geregistreerd als een knock-out overwinning voor Jones, maar dat resultaat werd vernietigd toen hij positief testte voor de verboden stof turinabol.

Lange schorsing

Na maanden van beraadslaging overhandigde USADA Jon Jones een schorsing van 15 maanden voor deze mislukte test. Deze schorsing, die een terugwerkende kracht had tot de datum van zijn mislukte test, eindigde in oktober.

Jon Jones en Alexander Gustafsson ontmoetten elkaar voor het eerst in tijdens UFC 165, in 2013 in Toronto. Die avond liep Jones weg met een overwinning, hoewel veel fans vonden dat Gustafsson had moeten winnen. Hoe het ook zij, die wedstrijd wordt algemeen beschouwd als een van de beste in de UFC-geschiedenis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws