JEUGD MMA-VECHTEN: Bond stelt competitie 'criteria' bij Nieuws
Nieuws

JEUGD MMA-VECHTEN: Bond stelt competitie 'criteria' bij

JEUGD MMA-VECHTEN: Bond stelt competitie 'criteria' bij
JEUGD MMA-VECHTEN: Bond stelt competitie 'criteria' bij

De eisen voor jeugdige MMA-vechters zijn door de International Mixed Martial Federation (IMMAF) aangepast.

Discussie over jeugdige vechter is een continue proces, in Nederland werden de eisen voor kickboksen en MMA aangepast voor de opkomende talenten onder leiding van de Vechtsportautoriteit. IMMAF CEO Densign White heeft een verandering bevestigd in de geboortedatum vereisten voor wedstrijden in 2020.

“Met dit criterium hopen we verwarring en teleurstelling te voorkomen voor atleten die willen deelnemen in 2020 en waarmee ze gemakkelijk kunnen identificeren in welke groep zij vallen, Met behulp van 'kalenderjaar-criteria' om te bepalen aan welke categorie een vechter mag deelnemen", zegt White.

Geen verwarring

“Er mogen er geen atleten meer tussen vallen zoals gebeurde in 2019. Vorig jaar zagen bijvoorbeeld 17-jarigen die niet in aanmerking kwamen om deel te nemen aan de jeugdevenementen, maar ook te jong waren om ook deel te nemen aan de Junior- en Senior-wedstrijden. ”

Hieronder staan ​​de kalenderjaren waarbinnen vechters moeten zijn geboren om in aanmerking te komen voor hun leeftijdscategorie:

Jeugdcategorie C 12 - 13 jaar oud
Kalenderjaren 2007/2008

Jeugdcategorie B 14 - 15 jaar oud
Kalenderjaren 2005/2006

Jeugdcategorie A 16-17 jaar oud
Kalenderjaren 2003/2004

Junioren
Kalenderjaren 2000/2002 (moet minimaal 18 jaar oud zijn op het moment van registratie voor kampioenschappen).

Senioren
Kalenderjaar 2002 (mag niet geboren zijn na 2002 en moet minimaal 18 jaar oud zijn op het moment van registratie van het kampioenschap).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws