Israël Adesanya krijgt UFC licht zwaargewicht titelgevecht MMA Nieuws
MMA Nieuws

Israël Adesanya krijgt UFC licht zwaargewicht titelgevecht

Israël Adesanya krijgt UFC licht zwaargewicht titelgevecht
Israël Adesanya krijgt UFC licht zwaargewicht titelgevecht

De UFC middengewicht kampioen Israël Adesanya ziet zijn wens om voor een tweede titel te vechten in vervulling gaan.

UFC-president Dana White bevestigt dat de volgende tegenstander van Adesanya licht zwaargewicht kampioen Jan Blachowicz zal zijn. Adesanya is ongeslagen in 20 mixed martial arts-gevechten, sinds hij in september met succes zijn titel verdedigen tegen Paulo Costa in Abu Dhabi is hij op zoek naar een tweede titel.

De zoektocht van Adesanya kreeg een verrassende wending toen voormalig kampioen Robert Whittaker vorige maand de enige andere potentiële titeluitdager in Jared Cannonier versloeg. Waarna Whittaker zei dat het onwaarschijnlijk was dat hij tot april volgend jaar weer zou vechten. Dit omdat Whittaker en en zijn vrouw begin volgend jaar een kind verwachten.

Meervoudig kampioen

"Toen het gevecht tegen Paulo Costa voorbij was, dacht ik: 'Ik moet met dit joch aan tafel gaan zitten en hem overtuigen waarom hij tegen Whittaker moet vechten'," zei White op een mediaconferentie op zondag. 'Dan komt Whittaker naar buiten en zegt dat hij niet met hem wil vechten. Dat is de gekste shit die ik heb gezien, dus er is nu geen gevecht met Israël, 'zegt White.

Het gevecht met Blachowicz geeft Adesanya de kans om de vijfde dubbele kampioen in de UFC-geschiedenis te worden, mocht hij voorbij de machtige Blachowicz komen. Hoewel er geen tijdlijn is gegeven voor het gevecht, zou het in het eerste kwartaal van 2021 zijn. Waarbij de Poolse Blachowicz aangeeft dat hij een gevecht tegen Adesanya in maart zou zien zitten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws