Saai gevecht! UFC-ster Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal MMA Nieuws
MMA Nieuws

Saai gevecht! UFC-ster Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Saai gevecht! UFC-ster Adesanya stelt titel veilig: Fans verlaten zaal

Israel Adesanya en Jared Cannonier's gevecht vandaag in Las Vegas was grotendeels een tactisch spelletje. Adesanya slaagde er in Cannonier met met stoten van op afstand te houden in een ietwat saaie wedstrijd.

UFC middengewicht kampioen Adesanya versloeg Jared Cannonier via unaniem besluit (49-46, 49-46, 50-45) in de UFC 276 headliner om zijn titel te behouden. Cannonier probeerde een paar keer om Adesanya op de grond te krijgen, waarbij hij hem enige tijd tegen het hek hield. De verdediging van de kampioen hield echter goed stand.

Met de overwinning heeft Adesanya zijn titel nu vijf keer succesvol verdedigd sinds hij het in 2019 van Robert Whittaker overnam. Dit was zijn derde opeenvolgende overwinning bij beslissing van de jury. Cannonier verdiende zijn eerste kans op UFC-goud door Derek Brunson in februari uit te schakelen.

Gevaar wacht

De reacties op de wedstrijd tussen Adesanya en Cannonier waren niet al te positief. Zo reageerde UFC collega's door te zeggen dat het een saaie partij was. Ook liepen een groot aantal UFC fans de arena uit nog tijdens de wedstrijd.

Er wacht voor Adesanya een stevige uitdaging. Oud-rivaal en voormalig Glory kampioen Alex Pereira boekte een stevige knock-out winst op Sean Strickland op hetzelfde event vandaag. Pereira zal de volgende zijn om Adesanya uit te dagen voor de titel. Pereira versloeg via KO Adesanya al eens in het kickboksen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws