'Ik eerst': Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op. Buist maar ook mede divisie genoot Timofey Nastyukhin zijn het oneens met Eddie Alvarez, die vindt dat hij de volgende moet zijn om tegen divisiekoning Christian Lee te vechten.

Nederlander Buist denkt dat de Amerikaan zichzelf nog steeds moet bewijzen en hij hoopt op een een-op-een confrontatie die een van hen naar de top van lichtgewicht ranglijst zou duwen. ,,Hoewel Eddie Alvarez een legende is in de sport, staat hij inderdaad 1-3″, zei Buist in een video op Instagram (Alvarez’s ONE-record staat officieel op 1-2 (1 NC). ,,Dus hij moet meer doen om de titel te verdienen.”

Kom op dan

Niet alleen Buist denkt er zo over ook, ex-rivaal Timofey Nastyukhin, de de Nederlander versloeg op ONE: INSIDE THE MATRIX II in Singapore, is het niet eens met de claim van Alvarez. In zijn eigen verklaring uitte Nastyukhin hetzelfde sentiment als Buist.

,,Hé Eddie, je moet bewijzen dat je het waard bent om voor de titel te vechten”, zei de Russische knock-out artiest. ,,Vecht je dan in ieder geval naar de top-vijf van de lichtgewicht divisie.” Als het aan Buist ligt dan vecht hij eerst tegen Alvarez; ,,Eddie, als je wilt knikken, laten we dit doen,” voegde Buist eraan toe.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page