Hoofddoek in de weg: MMA-vechter zwaar knock-out (video) Nieuws
Nieuws

Hoofddoek in de weg: MMA-vechter zwaar knock-out (video)

Hoofddoek in de weg: MMA-vechter zwaar knock-out (video)
Hoofddoek in de weg: MMA-vechter zwaar knock-out (video)

Tijdens het RXF 35-gala in Sibiu in Roemenië debuteerde de Iraanse MMA-vechter Kiani Samareh, haar optreden was niet erg succesvol.

Het gevecht duurde slechts enkele seconden. De tegenstander van Samareh, de Roemeense Ana Maria Pal, wurgde Samareh knock-out en liet haar bewusteloos op de mat vallen. Om religieuze redenen droeg Samareh een hoofddoek of hijab en een shirt met lange mouwen.

De conservatieve wet in Iran beveelt vrouwen om hijabs te dragen. De religieuze politie bewaakt streng de naleving van islamitische principes. Sportvrouwen uit dit land moeten dit kledingstuk ook tijdens sportwedstrijden dragen. Dit veroorzaakt vaak problemen in individuele disciplines vanwege de veiligheidsproblemen van de dragers.

Te gevaarlijk

Er is al langer een discussie gaande of de bedekkende kleding geen gevaar oplevert, danwel een nadeel heeft. Er wordt gesteld doordat Samareh een hoofddoek en de bedekkende gladde kleding droeg, zij geen grip op haar tegenstander leek te krijgen en niet kon ontsnappen aan de wurggreep.

Dit jaar heeft de International Amateur Boxing Association (AIBA) vrouwen toegestaan ​​om te vechten in hijab en bijpassende outfits die het hele lichaam bedekken. Deze outfits moeten zo worden ontworpen dat ze tijdens het vechten geen bedreiging vormen voor de gezondheid van zowel de dragers als tegenstanders.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws