Homoseksuele MMA-vechter droomt van kans op grote evenementen
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Homoseksuele MMA-vechter droomt van kans op grote evenementen

Homoseksuele MMA-vechter droomt van kans op grote evenementen

Homoseksuele MMA-vechter droomt van kans op grote evenementen

Washington Duarte Souza steekt zijn seksuele geaardheid niet onder stoelen of banken. Nooit in de geschiedenis van de MMA-sport is er een actieve vechter geweest die toegeeft homoseksueel te zijn.

Hoewel homoseksualiteit onder vrouwen minder als een probleem wordt gezien, met grote namen als Amanda Nunes en Jéssica Bate-Estaca als vertegenwoordigers van de LGBT-gemeenschap, lijkt er bij mannen een barrière te zijn, maar dit taboe begint te worden doorbroken.

Openlijk gay

Duarte Souza met de bijnaam de “Golden Princess”, zoals hij in zijn sportschool en zelfs onder inwoners van de stad waar hij woont bekend staat is openlijk Gay. De 29-jarige vechter wil voor een grote organisatie vechten. Zijn record op de website “Sherdog” (een platform dat resultaten van professionele MMA-vechters over de hele wereld registreert) is vijf overwinningen en twee verliezen.

Volgens zijn trainer Tiago Trator is Washington klaar om de strijd aan te gaan met “de top 1 in Brazilië” in de categorie onder de 61 kg. Ik nam hem mee om te vechten in Macapá, hij gaf gewoon een show, hij won de drie rondes. In het resultaat gaven de juryleden het gevecht aan zijn tegenstander.

Uit de kast

Iedereen die bij het evenement aanwezig was, zag dat hij het gevecht won en ik geloof dat er een bepaald vooroordeel bestond bij zijn homoseksualiteit. Dit gebeurde ook bij een eerder gevecht waar de winst niet duidelijker kon zijn. ,,Ik won het gevecht in de eerste ronde, ik sloeg de jongen knock-out en hij kreeg alsnog de winst”, zei Washington, gesteund door Trator.

Momenteel heeft Washington alleen de kans gehad om te vechten bij evenementen in de stad Amapá. Met de droom om een ​​kans te hebben op grotere evenementen, gelooft de vechter dat zijn positie andere homoseksuele vechters kan aanmoedigen om publiekelijk uit de kast te komen. Hij wil de sport gebruiken om de vlag te hijsen tegen homofobie.

Bekijk ook

Mike Tyson vecht in september tegen oud vijand Lennox Lewis

111 jaar! Mike Tyson vecht in september tegen oud vijand Lennox Lewis

Mike Tyson onthult dat hij in september zal vechten tegen zijn oude vijand Lennox Lewis.

1 miljoen! Rapper Drake zet in op UFC-kampioen israel adesanya voor vanavond

1 miljoen! Rapper Drake zet in op UFC-kampioen voor vanavond

Drake de bekende Amerikaanse zanger en rapper heeft 1 miljoen ingezet op winst voor UFC-kampioen

Boks influencer Logan Paul tekent bij WWE: 'Ik kom eraan'

Boks influencer Logan Paul tekent bij WWE: ‘Ik kom eraan’

Logan Paul wordt officieel een WWE Superstar de influencer en bokser heeft zojuist een contract getekend met de worstelgigant

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page