Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Het geheim van de Surinaamse UFC-vechter Rozenstruik

Het geheim van de Surinaamse UFC-vechter Rozenstruik

Jairzinho Rozenstruik maakt naam door zich aan zijn training te houden en de kansen die voor hem liggen te benutten.

Vrijwel onbekend binnen de hardcore MMA en kickboks fanbase begin 2019 begon, maakte Jairzinho Rozenstruik in rap tempo naam binnen de UFC. Zaterdagavond staat hij tegen MMA-veteraan Andrei Arlovski op één van de grootste UFC kaarten van het jaar in Madison Square Garden.

Zijn weg naar de top maakt de Surinaamse geweldenaar niet zomaar, zijn grote geheim lijkt in zijn ijzeren training discipline te liggen. Hij heeft dan ook grote namen als training partners zoals kickboks sensatie Tyrone Spong die nu een top boks carrier doormaakt.

Hij wordt een grote

“2019 was mijn doorbraakjaar”, zei Rozenstruik. “Eind vorig jaar was ik die‘ Bigi Boy ’uit de buitenwijken van Paramaribo met een mooi kickboksrecord en weinig MMA-wedstrijden. Plots werd mijn droom waar.” Rozenstruik viel in voor Dmitriy Sosnovskiy tegen Junior Albini. In vierenvijftig seconden in ronde twee maakte Rozenstuik meteen naam door Albini naar het canvas te zenden en dat met een halve voorbereiding.

Vier maanden later, met een volledig trainingskamp, ​​liet hij echt zien wat hij kon doen, door Allen Crowder in negen seconden te verslaan in hun UFC Fight Night-wedstrijd in South Carolina. In New York zal Rozenstruik dit dunnetjes willen overdoen tegen Arlovksi, als hij deze verslaat kan niemand meer om de geweldenaar heen en zal hij de beste UFC zwaargewichten tegenover zich zien.

Bekijk ook

SPORTSCHOOL KOMT IN OPSTAND: ‘Ik open mijn deuren basta’

Niet alleen in Nederland is er frustratie bij sportscholen die gedwongen dicht zijn. Ook in ...

Bokskampioen Deontay Wilder showt super vette motor

Hij verloor zijn laatste wedstrijd tegen Tyson Fury de Amerikaanse topbokser Deontay Wilder. Om deze ...

Vitor Belfort en Mike Tyson in AEW worstel tag-team

Het samen trainen van Vitor Belfort en Mike Tyson lijkt naar meer te smaken. Vitor ...