Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator.

In een video interview met de Vechtersbazen Podcast sprak Gerges vrijuit over zijn nieuwe carrière in het MMA. Voorheen stond Gerges als prof kickbokser onder andere in de ring bij GLORY Kickboxing. Zijn laatste partij bij GLORY was tegen Badr Hari welke een controversieel einde kreeg.

Gerges werd ten onrechte beschuldigd van het gebruik van doping, de vechter moest de strijd aan om zijn onschuld te bewijzen. Hij werd vrijgesproken van het gebruik van verboden middelen, en concentreert zich volledig op het MMA en zijn carrière bij Bellator. De 35-jarige Gerges treft op 12 oktober de Moldaviër Dragos Zubco in Milaan.

Als ik verlies stop ik

Over dit gevecht zegt Gerges dat hij wil proberen Zubco staand te verslaan, de Amsterdammer laat niets aan het toeval over en traint in Duitsland bij UFD Gym en heeft als striking coach kickboks legende Ivan Hippolyte. Gerges ziet MMA als een heel andere sport dan kickboksen wat ook meer van hem vergt.

ZIE OOK >> Hesdy Gerges vrijgesproken van doping misbruik

Zijn debuut partij bij Bellator verloor Gerges doordat zijn tegenstander hem mee naar de grond nam. Dit wil hij nu voorkomen, wel zegt Gerges dat als hij niet succesvol is tegen Zubco hij zal overwegen te stoppen met het MMA vechten. Hij zal dan wel blijven trainen en betrokken zijn bij de sport, maar professioneel de kooi in gaan zal dan voorbij zijn.

Bekijk ook

Comeback Mike Tyson zou wel eens zijn dood kunnen worden

Dillian Whyte heeft Mike Tyson gewaarschuwd om niet te vechten tegen regerend WBC-zwaargewicht kampioen Tyson ...

KOGELREGEN: Overvallers schieten bekende MMA-vechter neer

De MMA-vechter werd in een poging tot een overval in de borst geschoten. De overvallers ...

BREAKING: UFC kampioen Jon Jones doet afstand van titel

Jon Jones zegt dat hij de UFC Light Heavyweight-titel vacant stelt. Ook pleit hij voor ...