Hersenletsel bij UFC-veteraan: 'Ik kan geen rechte lijn lopen' Nieuws
Nieuws

Hersenletsel bij UFC-veteraan: 'Ik kan geen rechte lijn lopen'

Hersenletsel bij UFC-veteraan: 'Ik kan geen rechte lijn lopen'
Hersenletsel bij UFC-veteraan: 'Ik kan geen rechte lijn lopen'

CTE of hersenletsel is helaas soms het gevolg van het intensief beoefenen van een sport.

MMA veteraan Renato Sobral die vocht voor de grote organisaties zoals de UFC, Bellator en Strikeforce sprak openhartig met de pers over het letsel wat hij opliep tijdens zijn imposante carrière. Hij vocht zijn laatste partij in juni 2013 die hij verloor op knockout tegen Jacob Noe.

Sobral vocht maar liefst 50 professionele gevechten voordat hij besloot met pensioen te gaan. Aan deze imposante reeks gevechten hield hij diverse fysieke kwalen over. De nu 43-jarige Sobral is er duidelijk over: "Ik kan geen rechte lijn meer lopen, ik verloor zicht in mijn linkeroog, wat een grote prijs is (te betalen). Ik heb moeite met balans houden. "

Ernstige problemen

"Ik heb chronische trauma-encefalopathie (CTE). Mensen praten er amper over, "vertelde Sobral. "Professionele vechters hebben pieken van depressie, we hebben epileptische aanvallen, je hoort niet meer zo goed. Ik heb nog geen spraakproblemen, maar ik heb mijn linkeroog verloren, ik heb artrose in mijn hele lichaam. Ik heb 13 operaties over mijn hele lichaam. Een zware prijs om te betalen voor tijdelijke glorie."

Sobral begon al in 2007 ongewoon gedrag te vertonen, zo versloeg hij David Heath op UFC 75, maar weigerde vervolgens Heath los te laten uit een verwurging zelfs nadat scheidsrechter Steve Mazzagatti probeerde in te grijpen. Dit voorval kostte hem een ​​plaats op het UFC-rooster. Naderhand bleek dat het te wijten was aan de sluipende ziekte die zich langzaam ontwikkelde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws