Geheime afspraken: De UFC manipuleerde vechters Nieuws
Nieuws

Geheime afspraken: De UFC manipuleerde vechters

Geheime afspraken: De UFC manipuleerde vechters
Geheime afspraken: De UFC manipuleerde vechters

De UFC anti-trust rechtszaak onthulde een enorme bonus die beschikbaar was voor voormalig licht zwaargewicht kampioen Lyoto Machida.

Naast Machida komen er ook andere vechters naar voren in opgedoken documenten die extreme bonussen kreeg toegezegd. Deze bonussen werden nooit openbaar gemaakt door de UFC. De UFC staat op het punt om een massale rechtszaak tegen zich te krijgen van vechters met betrekking tot vermeende misbruiken van hun marktmacht om de vrije markt te verlammen.

In afwachting van deze rechtszaak komen er meer geheime afspraken naar boven tussen de UFC en haar vechters. Zo werd bekend dat voormalige UFC vechter Brock Lesnar, veel meer verdiende onder de tafel dan officieel werd aangegeven. Maar dat was slechts een tip van de sluier en meerdere geheimen gemaakt door ZUFFA, het moederbedrijf van de UFC werden blootgelegd.

Het alleenrecht

De informatie wordt allemaal verstrekt in eerder bewerkte passages uit het deskundigenrapport van Hal J. Singer, een getuige-deskundige voor de eisers in de antitrustzaak. De rechtszaak wordt momenteel betwist tussen een groep voormalige vechters (waaronder John Fitch, Cung Le en Kyle Kinsgbury) en ZUFFA LLC, die beschuldigd wordt een monopolie te hebben.

Volgens de passages was Machida ooit onderworpen aan een $ 100.000 stopbonus. Deze bonus werd vermoedelijk bovenop een prestatiebonus of -beurs gegeven die hij mogelijk voor een bepaald gevecht heeft ontvangen. De bonus hield onder andere in dat als hij een vechter knock-out sloeg de bonus werd uitgekeerd.

Geheim

Het is niet bekend wanneer deze overeenkomst van kracht was of voor hoeveel wedstrijden Machida in aanmerking kwam om de bonus van $ 100.000 te ontvangen. Dit is niet de eerste keer dat er nieuwsnaar buiten komt over een bonus voor Machida die verder gaat dan wat wordt bekendgemaakt aan commissies (en media) op fight night.

In 2014 meldde FOX Sports dat Machida mogelijk een geheime bonus (of ‘premie’) heeft ontvangen voor het verslaan van Tito Ortiz in 2008. Machida werd in 2007 ondertekend door de UFC. Hij won zijn eerste vier wedstrijden tegen Sam Hoger, David Heath, Kazuhiro Nakamura en Remeau Thierry Sokoudjou. Die overwinningen brachten hem in een gevecht tegen Ortiz, die onlangs voor de UFC licht zwaargewicht titel heeft gevochten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws