Glory kampioenen in headliner MMA-event Amsterdam
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Glory kampioenen in headliner MMA-event Amsterdam

Glory kampioenen in headliner MMA-event Amsterdam

Murthel Groenhart en Jason Wilnis staan beide in de headliner van LFL MMA in Amsterdam op 10 oktober. De twee kickboksers vechten niet tegen elkaar maar voeren het evenement aan.

Twee voormalige Glory-kickboks kampioenen zullen op 10 oktober de headliner zijn van Levels Fight League 3 achter gesloten deuren in Amsterdam. Jason Wilnis keert terug voor zijn tweede MMA optreden. De 30-jarige maakte zijn debuut op LFL 2 door de Deense Erhan Okuroglu te verslaan via KO in de eerste ronde afgelopen zomer. In oktober zal Wilnis de Egyptenaar Mohamed Ghalab ontmoeten in de headliner.

Na Wilnis in MMA is voormalig Glory-weltergewicht en K-1 Max-kampioen Murthel Groenhart aan de beurt. De 34-jarige heeft bijna honderd kickbokswedstrijden achter de rug, en heeft te maken gehad met legendes als Nieky Holzken, Robin van Roosmalen, Sitthichai en Artem Levin.

Debuut Murthel Groenhart

In 2017 veroverde Groenhart de Glory-titel met een overwinning op Cedric Doumbe. In 2019 won Groenhart het Glory interim-kampioenschap met een KO-overwinning op de Amerikaan Troy Jones. Groenhart begint nu aan een nieuwe hoofdstuk.

Groenhart neemt het op tegen voormalig Glory-knokker Mohamed Soumah in de co-headliner. De Fransman Soumah, die ook zijn MMA-debuut maakt, heeft meer dan dertig kickboks wedstrijden achter de rug.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page