Gezeik om uitslag UFC-gevecht: 'Klopt geen zak van'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gezeik om uitslag UFC-gevecht: ‘Klopt geen zak van’

Gezeik om uitslag UFC-gevecht: ‘Klopt geen zak van’

Gezeik om uitslag UFC-gevecht: 'Klopt geen zak van'

Mike Winkeljohn de bekende MMA-coach is op zijn zachtst gezegd en furieus op de jury die de uitslag van het gevecht tussen Holly Holm en Ketlen Vieira besliste. “Het is niet eerlijk tegenover de vechters” zegt de coach.

Coach Winkeljohn was geschokt toen hij hoorde dat Vieira werd aangekondigd als de winnaar van haar UFC Vegas 55 gevecht tegen Holm. Winkeljohn, een coach van Holm, was ervan overtuigd dat zijn leerling het gevecht had gewonnen toen de laatste bel ging (gaat verder onder video).

Het was een spannend gevecht, maar Holm had bijna het dubbele van de significante aanvallen dan Vieira en had bijna negen minuten meer controle. Dus voor Winkeljohn is het duidelijk Holm had de winst moeten krijgen.

Slaat nergens op

,,Toen bekend werd dat de jury ging beslissen , waren we ons feest al aan het plannen. We waren een beetje teleurgesteld dat we de finish niet haalden. Maar er waren veel dingen die achter de schermen aan de hand waren. Maar ik dacht nog steeds dat we het gevecht gemakkelijk hadden gewonnen”, zegt Winkeljohn.

,,Ik verwachtte absoluut een overwinning en was gewoon geschokt dat we verloren. Na het gevecht zag je de reactie van Holly en Ketlen, vechters weten het, wij weten wie er echt gewonnen heeft. Dat is alles wat ik kan zeggen, ik ben gewoon teleurgesteld omdat het niet eerlijk is voor de vechters.

De coach gelooft dat als Holm had gewonnen, ze een titelkans had gekregen, en daarna had hij haar graag tegen bokskampioen Katie Taylor in de ring gezien. Maar voorlopig staat dat op een laag pitje.

Bekijk ook

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page