Gestoorde MMA-vechter en berucht Neo-Nazi moet de cel in
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gestoorde MMA-vechter en berucht Neo-Nazi moet de cel in

Gestoorde MMA-vechter en berucht Neo-Nazi moet de cel in

De nationalistische MMA-vechter Vyacheslav Datsik is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Dit omdat hij per boot illegaal de grens met Estland probeerde over te steken

De rechtbank van de regio Leningrad veroordeelde de nationalistische Vyacheslav Datsik tot een jaar gevangenisstraf in een streng beveiligdeg detentie kolonie. De vechter is veroordeeld voor pogingen om per boot de grens met Estland over te steken. Dit werd gemeld op de website van de rechtbank.

Hij werd schuldig bevonden aan illegale grensoverschrijding (deel 3 van artikel 322 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie). Datsik’s advocaat is van plan een voorwaardelijke vrijlating aan te vragen, ‘zei Datsik’s moeder Svetlana tegen Interfax. De Aanklager verzocht de rechtbank hem drie jaar de tijd te geven, voegde ze eraan toe.

Krankzinning

In december vorig jaar arresteerden grenswachters Vyacheslav Datsik en een vriend. Ze probeerden de Russisch-Estse grens over te steken door met een boot de rivier de Narva over te steken.

In 2007 werd Datsik gearresteerd voor het beroven van een Telecom winkel. In 2010 verklaarde de rechtbank hem krankzinnig en plaatste hem in een psychiatrisch ziekenhuis, vanwaar hij later naar Noorwegen vluchtte. Daar vroeg Datsik om politiek asiel, maar dat werd hem geweigerd. Hij werd later gedeporteerd naar Rusland, waar een rechtbank hem veroordeelde tot vijf jaar gevangenis wegens overval.

Bekijk ook

Badr Hari geeft inkijkje in eigen sportschool keten

Badr Hari geeft kijkje in eigen sportschool keten | video

Het is mijn verjaardag, dus laat ik wat verjaardagsnieuws met jullie delen

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! 'Hier die tv' | video

Tiener gebruikt MMA tegen volwassen kerel! ‘Hier die tv’ | video

Een tiener die een gestolen tv wilde terughalen raakte in gevecht met een volwassen kerel

Mes in de rug! UFC-ster Khabib verliest wereldtitelhouder

. De organisatie is eigendom van Khabib Nurmagomedov

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page