Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship

Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship

Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship
Foto: UFC

De tijd van Sage Northcutt bij de UFC is afgelopen. Het uiterst vriendelijke en atletisch begaafde weltergewicht stopt bij de UFC na zijn laatste overwinning op Zak Ottow. De UFC heeft besloten hem niet opnieuw te ondertekenen voor een nieuw contract.

Northcutt, 22, is momenteel 6-2 in de UFC met gevechten op zowel lichtgewicht als weltergewicht en hij sloot zich aan bij de UFC met veel hype achter zich, nadat hij voor het eerst werd ‘ontdekt’ op de UFC-president Dana White’s reality-serie ‘Lookin’ for a Fight ‘.

White is degene die het nieuws naar buiten bracht over Northcutt en het verlaten van de UFC, dit gebeurde afgelopen dinsdag tijdens een gesprek op de UFC podcast.

Contract

‘We hebben Sage laten gaan,’ zei White. “Sage is jong en Sage heeft wat werk nodig. Laat hem wat werk krijgen in een van de andere organisaties en we zullen zien waar deze jongen over een paar jaar terechtkomt. Misschien pakken we hem weer op. “Zijn contract was voorbij, dus we lieten hem gaan.”

Hoe dan ook, Northcutt is nu vrij om zaken te doen met verschillende organisaties die naar verluidt geïnteresseerd zijn. Northcutt was recentelijk al te zien op een recent ONE Championship-evenement naast de recente aanwinsten en ex UFC collega’s Eddie Alvarez en Demetrious Johnson. De kans is dan ook aanwezig dat hij bij ONE zal toetreden.

Bekijk ook

Surinaamse MMA-vechter geëerd door president Bouterse

Een grote eer noemt hij het zelf zijn bezoek aan de president van zijn land. ...

MMA-kampioen opgepakt voor ‘bizarre’ moord in nachtclub

Vadim Olenchik, een Oekraïense MMA-kampioen, is afgelopen week opgepakt in Sint-Petersburg wegens de vermeende moord ...

UFC kampioen Daniel Cormier maakt opmerkelijke carrière stap

UFC: MMA-champ Daniel Cormier trekt pensioen plannen in

Vorig jaar kondigde Daniel Cormier aan dat hij graag zou stoppen bij de UFC en ...