Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship

Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship

Gerucht: ex UFC-vechter Sage Northcutt naar ONE Championship
Foto: UFC

De tijd van Sage Northcutt bij de UFC is afgelopen. Het uiterst vriendelijke en atletisch begaafde weltergewicht stopt bij de UFC na zijn laatste overwinning op Zak Ottow. De UFC heeft besloten hem niet opnieuw te ondertekenen voor een nieuw contract.

Northcutt, 22, is momenteel 6-2 in de UFC met gevechten op zowel lichtgewicht als weltergewicht en hij sloot zich aan bij de UFC met veel hype achter zich, nadat hij voor het eerst werd ‘ontdekt’ op de UFC-president Dana White’s reality-serie ‘Lookin’ for a Fight ‘.

White is degene die het nieuws naar buiten bracht over Northcutt en het verlaten van de UFC, dit gebeurde afgelopen dinsdag tijdens een gesprek op de UFC podcast.

Contract

‘We hebben Sage laten gaan,’ zei White. “Sage is jong en Sage heeft wat werk nodig. Laat hem wat werk krijgen in een van de andere organisaties en we zullen zien waar deze jongen over een paar jaar terechtkomt. Misschien pakken we hem weer op. “Zijn contract was voorbij, dus we lieten hem gaan.”

Hoe dan ook, Northcutt is nu vrij om zaken te doen met verschillende organisaties die naar verluidt geïnteresseerd zijn. Northcutt was recentelijk al te zien op een recent ONE Championship-evenement naast de recente aanwinsten en ex UFC collega’s Eddie Alvarez en Demetrious Johnson. De kans is dan ook aanwezig dat hij bij ONE zal toetreden.

Bekijk ook

UFC China: Dana White zet de aanval in op ONE Championship

Officials kondigden maandag aan dat de UFC haar Fight Night 157 zal houden in China op 31 augustus.

VIDEO: MMA-vechter Mellony Geugjes knokt zich door 1ste EFC wedstrijd

De Nederlandse MMA-vechter Mellony Geugjes vertrok recentelijk naar Zuid Afrika om mee te doen aan “The Fighter”.

UFC 240: Cris Cyborg accepteert uitdaging Felicia Spencer

De voormalige UFC-vedergewichtkampioen Cris Cyborg is sinds december 2018 niet meer in actie geweest.

REGIO NIEUWS UITGELICHT