GELDMACHINE: UFC boekt beste jaar ooit in 2019 Nieuws
Nieuws

GELDMACHINE: UFC boekt beste jaar ooit in 2019

GELDMACHINE: UFC boekt beste jaar ooit in 2019
GELDMACHINE: UFC boekt beste jaar ooit in 2019

UFC Baas Dana White claimt dat 2019 het beste jaar is in de UFC-geschiedenis ooit en brak het alle financiële records.

Dana White toog naar sociale media om over de aantallen en resultaten te vertellen van zijn vechtsport organisatie. Volgens de UFC-president was 2019 hun "grootste jaar" tot nu toe. White heeft niet gespecificeerd in welke categorie ze records hebben gebroken, maar het is waarschijnlijk niet in termen van pay-per-view-aankopen, maar van totale omzet en EBITDA.

De EBIT is een maatstaf voor de operationele inkomsten van een onderneming voor aftrek van rente en belasting. Volgens de verschillende projecties die het bedrijf in 2016 heeft gemaakt, zou de totale omzet in 2019 ergens tussen $ 980 miljoen en $ 1,1 miljard bedragen en zouden hun EBITDA-marges 50% zijn.

Nederlandse bijdrage

De nieuwe ESPN-deal honderden miljoenen toegevoegd aan hun gegarandeerde contractuele inkomsten. Voeg nieuwe internationale tv-deals (onder andere met TALPA van John de Mol) en verhoogde sponsorinkomsten toe. Een omzet van minimaal $ 800 miljoen lijkt bijna gegarandeerd.

Zoals White al zei, zal de UFC het nieuwe jaar met een knal beginnen. Ze zullen hun grootste event al meteen in januari hebben met superster Conor McGregor die op hun allereerste show UFC 246 gepland staat te vechten, tevens zal lichte stijging van de PPV-prijs worden doorgevoerd, waardoor kijkers via internet stream meer gaan betalen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws