Nederlander Gegard Mousasi wint Bellator MMA wereldtitel terug – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Nederlander Gegard Mousasi wint Bellator MMA wereldtitel terug

Nederlander Gegard Mousasi wint Bellator MMA wereldtitel terug

De Nederlander Gegard Mousasi is er donderdagnacht in geslaagd de Bellator MMA middengewicht titel weer op zijn naam te zetten.

Gegard Mousasi is opnieuw de middengewicht kampioen van Bellator. Mousasi, veroverde in mei 2018 voor het eerst de Bellator middengewicht titel. Hij verloor deze in juni 2019 aan Rafael Lovato Jr, na hem eerst met succes tegen Rory MacDonald te hebben verdedigd.

Lovato werd echter vanwege gezondheidsproblemen gedwongen aftand te doen van de titel waardoor deze vacant kwam. Mousasi heeft nu twee opeenvolgende wedstrijden gewonnen. Lima zag ondertussen zijn win record van drie gevechten ten einde komen.

Dominerende Mousasi

Mousasi zette zijn tegenstander onder druk en viel aan met jabs en leg kicks, iets waar veelvuldig op getraind wordt bij Kops Gym in Amsterdam. In de eerste ronde kreeg Mousasi zijn tegenstander naar de grond. En hield hij Lima tot het einde van het frame op de mat gevolgd met een stevige ground and pound van de Nederlander.

Het kwam aan op de vijfde ronde voor een nieuwe takedown van Mousasi op Lima. De Braziliaan Lima was te voorzichtig tijdens de wedstrijd. Mousasi maakte hier goed gebruik van en pakte tenslotte de winst via jury beslissing (48-47, 49-46, 49-46). Bellator 250 vond plaats in Mohegan Sun Arena in Uncasville, Connecticut.

Bekijk ook

VERBOD: UFC’er Benoit trillend op weegschaal, ziet gevecht verdampen

Ryan Benoit ging bijna letterlijk onderuit bij de officiële weging vandaag voor UFC Vegas 26

Blunder scheids kost ex-UFC’er Werdum winst PFL-debuut

Blunder scheids kost ex-UFC'er Werdum winst PFL-debuut

Kruipend door de ring: Leverstoot ‘KO’ vloert bokser

De licht zwaargewicht boswedstrijd was gepland voor zes rondes

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page