Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Gegard Mousasi verliest Bellator titel aan Rafael Lovato Jr

Gegard Mousasi verliest Bellator titel aan Rafael Lovato Jr

Gegard Mousasi verliest Bellator titel aan Rafael Lovato Jr

De hoofdpartij van Bellator 223 Londen op zaterdagavond was tussen middengewicht titelhouder Gegard Mousasi en Rafael Lovato Jr.

Lovato begon sterk met trappen, maar Mousasi verraste met enkele aanvallen. Rechterstoot van Mousasi maar Lovato gaat naar de clinch. Lovato is een gevaarlijke tegenstander op de grond en hij nam Mousasi dan ook mee naar het canvas.

Grondgevecht

Mousasi begint ronde 2 met een takedown, maar Lovato countert en komt bovenop. Een fascinerende wending van gebeurtenissen. Mousasi ziet er moe uit. De tweede ronde gaat naar Lovato, 10-9. 20-18 voordeel voor Lovato.

ZIE OOK>> Goede resultaten voor Nederlandse vechtersbaas Bellator Londen

Ronde drie: Lovato oefent opnieuw druk uit. Mousasi probeert een opening te vinden, maar Lovato controleert alle aspecten van dit gevecht. Mousasi komt bovenop. Probeert zich een weg te banen van de grond. Hij verwond Lovato boven het oog. Eindelijk wat vaart in het gevecht. De laatste minuut van de derde ronde was de speelplaats van Mousasi.

Moeilijke strijd

Ronde vier: Lovato komt met een paar harde stoten om te beginnen. Mousasi countert met een paar van hemzelf, die goed aankomen. Lovato ligt op de mat, Mousasi probeert een manier te vinden om hem te breken. Mousasi beukt er flink op los. 10-9 rond voor Mousasi. 38-38 op weg naar ronde vijf.

Lovato haalt Mousasi neer en start ronde vijf. Hij gaat terug naar wat werkte in de eerste ronden. Rafael Lovato Jr. verslaat Gegard Mousasi via meerderheidsbesluit (47-47, 48-47, 48-47) en wint het middengewicht kampioenschap.

Bekijk ook

Emotionele UFC-vechter Arlovski: ‘Ik gaf het bijna op’

Dat MMA-vechten veel van een mens kan eisen bewijst UFC-vechter Andrei Arlovski.

MMA-vechter Gegard Mousasi bijt van zich af in interview

De Nederlandse MMA-vechter van Team Kops, Gegard Mousasi overweegt wellicht een stap naar weltergewicht.

Robin van Roosmalen: Debuut bij Bellator MMA in augustus

Hij woont en traint al weer enige tijd in Amerika, voormalig GLORY kickboks kampioen Robin van Roosmalen.