Geen genade! Ontslag voor oog-vingerende kooivechter
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Geen genade! Ontslag voor oog-vingerende kooivechter

Geen genade! Ontslag voor oog-vingerende kooivechter

Geen genade! Ontslag voor oog-vingerende kooivechter

Dean Barry is ontslagen door de UFC na diskwalificatie voor het plaatsen van een vinger in het oog van zijn tegenstander. Naast Barry werden er nog 15 andere vechters aan de kant gezet door de MMA-organisatie.

Bij de laatste zuivering van haar vechters rooster knalt de UFC 16 kooivechters op straat. De meest opvallende is Barry, deze had slechts één gevecht bij de organisatie, maar werd gediskwalificeerd voor het behoorlijk vervelende oog vinger incident tegen Mike Jackson afgelopen april.

Barry stak zijn vinger op dusdanige wijze in het oog van Jackson dat dit eerstgenoemde een diskwalificatie opleverde met nu einde oefening voor zijn contract. Misschien wel het meest verrassende ontslag op de lijst is Fares Ziam (2-2 UFC), die onlangs verloor van top talent Terrance McKinney, maar eerder twee overwinningen behaalde.

Ook kende de UFC geen genade voor meerdere verliezende vechters waaronder Kris Moutinho die het eerder opnam tegen Sean O’Malley en Luigi Vendramini, maar die recentelijk verloor van Paddy Pimblett tijdens UFC in Londen.

De UFC maakt vaker schoonschip met het ontslaan van vechters die meerdere verliezen leiden. Het mar rigoureus maar zo houdt de organisatie haar vechters stal up to date. UFC baas Dana White zei dat het op deze manier beter is voor zijn organisatie maar ook vechters die elders wellicht een betere plek kunnen vinden.

Bekijk ook

Pak slaag tasjesdief door vrouwelijke kickbokser: 'Oprotten'

Pak slaag tasjesdief door vrouwelijke kickbokser: ‘Oprotten hier’ (video)

Een overvaller bracht een slechte middag door in Livorno, Italië

Supergevecht! Katie Taylor vs Cris Cyborg cross-over in de maak

Supergevecht! Katie Taylor vs Cris Cyborg cross-over in december

Katie Taylor en Cris Cyborg beide gedecoreerde kampioenen zouden het tegen elkaar kunnen opnemen in een cross-over supergevecht.

Wedden om 1 miljoen! Tyson Fury zet in op bokswedstrijd

Wedden om 1 miljoen! Tyson Fury zet in op bokswedstrijd

Tyson Fury moet de daad bij het woord voegen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page