'Geen geld! UFC-kampioen over de zeik, 'dan maar boksen'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Geen geld! UFC-kampioen over de zeik, ‘dan maar boksen’

‘Geen geld! UFC-kampioen over de zeik, ‘dan maar boksen’

'Geen geld! UFC-kampioen over de zeik, 'dan maar boksen'

Francis Ngannou, UFC-zwaargewicht kampioen zegt geld te moeten lenen voor zijn trainingskamp. De topatleet klaagt steen en been en hint dat hij beter kan gaan boksen.”Ik vind dat ik geen geld zou moeten lenen voor mijn trainingskamp.”

De UFC-zwaargewicht kampioen zal zijn titel verdedigen tegen Ciryl Gane tijdens UFC 270 volgend jaar januari. In dat gevecht zal hij aanzienlijk minder verdienen dan zijn tegenhangers in het boksen. ,,MMA is zwaarder dan boksen. Ik vind dat ik geen geld zou moeten lenen voor mijn trainingskamp”, zegt Ngannou.

,,Op een gegeven moment ga ik achter dat geld aan. Ik ga zeker boksen… ik daag het systeem niet uit, ik wil alleen mijn gelijk”, aldus Ngannou. De discussie ons al langer gaande dat UFC-vechter vele malen minder betaald worden dan topboksers waar de miljoenen niet op kunnen.

Veel geld

Ngannou heeft een zeer sterke claim om ‘de slechtste man op aarde’ te zijn en hij wil dan ook zo betaald worden. Tyson Fury verdiende ongeveer $ 30.000.000 en rivaal Deontay Wilder bijna $ 20.000.000 met hun gevecht afgelopen zaterdag.

Volgens sportsdaily.com heeft Ngannou tot nu toe in totaal $ 2.737.500 verdiend in zijn carrière, inclusief $ 58.000 voor zijn titelgevecht met Stipe Miocic op UFC 260. Toch zegt de Fransman geen geld te hebben om zijn trainingskamp te financieren. De verwachting is dat Ngannou niet snel weg zal lopen bij de UFC. Een succesvolle titel verdediging tegen Gane zou zijn reputatie daar alleen maar versterken.

Bekijk ook

Stratenmaker slaat zichzelf KO! Krijgt trap na, breekt enkel (video)

Jezelf knock-out slaan is niet leuk

Mike Tyson verbreekt stilzwijgen over slaan man in vliegtuig

Mike Tyson heeft zijn stilzwijgen verbroken over het geweldsincident

Bekende MMA-vechter neergeschoten in cafe tijdens vechtpartij

De bekende vechter werd net voor sluitingstijd neergeschoten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page