GEBROKEN HAND: MMA-vechter Maruan Belgharbi pakt winst bij Enfusion – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / GEBROKEN HAND: MMA-vechter Maruan Belgharbi pakt winst bij Enfusion

GEBROKEN HAND: MMA-vechter Maruan Belgharbi pakt winst bij Enfusion

Maruan Belgharbi (L)

Topvechter Maruan Belgharbi stond recentelijk in de MMA-kooi tijdens het Enfusion ECE toernooi in Alkmaar. Hij won zijn MMA partij ondanks een gebroken hand.

Maruan Belgharbi, in het dagelijks leven IT docent aan het Rijnland College in Gouda, vocht zijn eerste MMA partij tijdens Enfusion ECE. De kickboksveteraan van 39, heeft de smaak goed te pakken. En ziet een toekomst in het MMA. Wij spraken Maruan over zijn wedstrijd die hij met gebroken hand uitvocht.

De in Gouda geboren en getogen Maruan heeft zijn roots in Marokko, komt uit een gezin met meerdere kinderen waarvan hij nu merkt dat het stoeien met zijn broers hem voordeel oplevert in de MMA sport. “Als kind waren wij altijd met elkaar aan het stoeien, je wilt toch niet onderdoen en wil winnen,” zegt Maruan.

Anticperen is de sleutel

Tijdens het Enfusion gala voegde hij de daad bij het woord door zijn tegenstander uit België te verslaan. “Het vechten zonder publiek is anders, maar het voordeel was dat ik de instructies uit mijn eigen hoek beter hoorde,” zegt Maruan desgevraagd. “Nog een voordeel ik hoorde wat de coaches van mijn tegenstander hem instrueerde. Ik kon daar op anticiperen en paste mijn strategie daarop aan. “

Dat legde de nieuwbakken MMA-vechter geen windeieren en hij wist de partij te winnen op punten. “Ik was op zoek naar de knock-out en deelde een stevige jab uit. Ik voelde het kraken bij mijn tegenstander. die moet zijn oogkas flink gekneusd hebben. Mijn vuist begon te tintelen, later bleek ik deze gebroken te hebben. “

Nadeel

De overwinning smaakt naar meer en Maruan ziet het MMA als een goede vervanger voor het kickboksen. “Het kickboksen neemt af, je ziet het met GLORY, daar is weinig van over. MMA heeft in mijn ogen meer toekomst. Het is ook leuker vechten. ” Een voordeel ziet Maruan in MMA ook vanwege zijn lengte. “Ik ben niet zo lang, bij het kickboksen kan dat een nadeel zijn.”

“Vooruit vechten ben ik wel gewend, maar bij het MMA kun je ook naar de grond en daar de slag winnen.” In zijn voorbereiding bij de gym van de bekende trainer Stefan Lems, MMA Ruthless Fightcompany, trainde de kickbokser dan ook met een gemixt gezelschap. “Daar heb ik veel opgestoken en trainde ik afwisselend 4 dagen MMA en kickboksen.”

Grote toekomst

“Ik kijk veel hoe bijvoorbeeld UFC vechters en die bij ONE FC vechten. Jon Jones, Anderson Silva en Israel Adesanya bijvoorbeeld die stijlen liggen mij wel.” Op de vraag hoe zijn leerlingen op school tegen hem aankijken zegt hij; “Ze weten dat ik de sport doe, en grappen daar wel eens over van hé met jou kunnen wij beter niet in discussie gaan. Allemaal goed bedoelt natuurlijk. “

Op de vraag waar Maruan zich in de toekomst ziet: “de UFC en ONE lijkt mij wel wat om bij te vechten. Natuurlijk is dat een weg om te gaan, maar ambitie moet je hebben. ” De MMA als sport groeit nu het kickboksen in het slop lijkt te raken. Naast Maruan zie je steeds meer kickboksers richting MMA gaan. De toekomst zal uitwijzen waar het naar toe gaat. Een ding is zeker de naam Maruan Belgharbi zullen wij nog veel gaan horen in de MMA-wereld.

Bekijk ook

Vette Bonus: Armpje strek levert dik geld op

Alle recente overwinningen van Dern komen via submission op de grond

KIJK: 1ste Wrestlemania avond Historisch en Stormachtig

Vannacht was het dan zo ver avond 1 van Wrestlemania 37 in Tampa Florida

⚠️ BREAKING: Wrestlemania in gevaar, evacuatie publiek

Er hangen donkere onweer wolken in de lucht en het waait behoorlijk!

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page