Frans Olympisch Comité zegt 'JA' tegen legalisatie van MMA Nieuws
Nieuws

Frans Olympisch Comité zegt 'JA' tegen legalisatie van MMA

Frans Olympisch Comité zegt 'JA' tegen legalisatie van MMA
Frans Olympisch Comité zegt 'JA' tegen legalisatie van MMA

Na de Franse boksbond is nu ook het Franse Nationale Olympisch en Sportcomité (CNOSF) overtuigd dat MMA-vechten legaal moet worden in Frankrijk.

Op vrijdag werd bevestigd dat het Franse Nationale Olympisch en Sportcomité (CNOSF) zijn goedkeuring heeft gegeven aan het besluit van het Franse ministerie van Sport om MMA te laten legaliseren onder de oorspronkelijke jurisdictie van de Franse boksfederatie.

In januari kondigde het ministerie van Sport in Frankrijk aan dat het de Franse boksfederatie had geselecteerd om te werken als toezichthouders voor het MMA tijdens de eerste periode van de legalisatie van de sport. Maar dat besluit vereiste nog steeds goedkeuring van de CNOSF om het proces voort te zetten.

Legaal MMA

De Franse wet vereist dat alle sporten onder toezicht staan ​​van de structuren die al zijn opgericht door een door de overheid erkende federatie en dat aan bepaalde criteria moet worden voldaan in de loop van een aantal jaren. Nu de validatie van de CNOSF is gegeven, is de weg vrij voor de sport om legaal te worden.

Door MMA onder de jurisdictie van de gevestigde Franse boksfederatie te plaatsen, voldoet de sport aan die eis en de daaropvolgende validatie door de CNOSF betekent dat de sport kan worden overgenomen en formeel gelegaliseerd in het land.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws