Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Foutje bedankt: UFC-vechters ranglijst klopt van geen kant

Foutje bedankt: UFC-vechters ranglijst klopt van geen kant

Foutje bedankt: UFC-vechters ranglijst klopt van geen kant

Een ranglijst die niet alleen bepaalt wat je verdiend maar ook nog eens van invloed is op tegen wie je vecht, hoort correct te zijn.

In de praktijk blijkt dat de UFC-vechters ranglijst wordt samengesteld door personen die helemaal niets hebben met MMA-vechten. Vechters en fans zijn geschokt over het feit dat een cruciale fout naar boven komt, ontdekt door een gebruiker van het Reddit social media platform.

De Reddit-gebruiker die onder de alias kneeco28 bekend is, heeft diep in de UFC-ranglijst gegraven en heeft een gebrekkig systeem blootgelegd met een aantal panelleden die niets met de MMA-sport van doen hebben.

Alles gaat om geld

Vergeet niet dat dit dezelfde mensen zijn die bijdragen aan de ranglijst, die een onverbiddelijke invloed hebben op de promotie van vechters, matchmaking, salarissen en Reebok-bonussen die kunnen oplopen tot honderdduizenden euros.

Alle panelleden werden aandachtig door de Reddit-gebruiker onderzocht. Van de 14 panelleden zijn degenen die actief zijn in MMA: Steve Jeffrey, Bruno Massami, Brian Hemminger, Andreas Hale, Jeff Cain, Steve Juon, Ken Pishna, Ariel Shnerer en Rob DeMello.

De boel in de zeik nemen

De overige 5 ranglijst panelleden die geen geen link hebben met MMA zijn: Grant Gordon en Christoffer Esping, Eddie Pappani, David Brown en ‘Romain Cadot’.

Romain Cadot is volgens LinkedIn de hoofdredacteur van vladusport.fr. Maar Vladusport.fr bestaat niet. Als je naar de site gaat kom je op een online winkel terecht. Volgens hun Facebook-pagina bestaan ​​ze al meer dan 4 jaar niet. De nieuwste post daar is van april 2015 die om wat geduld vraagt ​​voordat de site die blijkbaar offline is, terugkeert.

Bord voor de kop

Vladusport.fr heeft ook een YouTube-kanaal dat sinds de terugkeer van de site in 2015 geen video heeft uitgebracht. Op het twitter account van de website wordt sinds 2013 niet meer getweet en de tweets die er zijn, linken naar artikelen die niet langer op internet staan. De website bestaat al bijna 5 jaar niet meer.

Het lijkt volkomen belachelijk dat UFC-vechters en het geld dat ze verdienen direct verband houden met grillen en meningen van slechts 14 mensen. Waarvan 5 geen link hebben met MMA. Toch gebruikt de UFC de ranglijst om vechters tegenover elkaar te zetten. Slechte zaak want het lijkt nu neer te komen op willekeur in plaats van op echt resultaat.

Bekijk ook

Video: Jorge Masvidal vs. Nate Diaz UFC 244 persconferentie

Afgelopen nacht hield de UFC haar persconferentie voor het UFC 244 event met in de hoofdrollen Nate diaz en Jorge Masvidal.

UFC Dana White: Daniel Cormier vs. Stipe Miocic 3 op komst

UFC-president Dana White heeft bevestigd dat voormalig wereldkampioen Daniel Cormier nog minstens één keer zijn opwachting zal maken.

Hesdy Gerges: ‘Als ik dit gevecht verlies stop ik met MMA’

Voormalig top kickbokser Hesdy Gerges staat voor zijn tweede MMA-wedstrijd bij Bellator