FIKSE STRAF: Vrouwelijke UFC-vechter gepakt voor doping – Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / FIKSE STRAF: Vrouwelijke UFC-vechter gepakt voor doping

FIKSE STRAF: Vrouwelijke UFC-vechter gepakt voor doping

Het vrouwelijke UFC vlieggewicht Isabela de Padua testte positief voor nandrolon, zij krijgt twee jaar schorsing opgelegd door USADA.

De Padua heeft twee verschillende USADA-tests niet doorstaan ​​en kan pas in november 2021 weer meedoen aan de UFC competitie. Het zal dus een tijdje duren voordat we de vechter weer in de Octagon zien.

De officiële website van de UFC heeft aangekondigd dat de Braziliaanse vechter twee verschillende USADA-tests heeft moeten doen, een in-competitie op de dag van haar gevecht tegen Ariane Lipski, 16 november 2019, en een uit-competitie op 19 december.

Veel gebruikt dopingmiddel

In beide uitslagen, testte De Padua positief voor 19-NA, de belangrijkste metaboliet van verboden steroïde nandrolon. Volgens het USADA-beleid moeten alle atleten alle medicijnen en supplementen melden die ze in de afgelopen 12 maanden hebben genomen voordat ze in de testpool kwamen.

Volgens de verklaring melde De Padua het gebruik van nandrolon niet. De overtreding resulteerde in een schorsing van twee jaar met ingang van 16 november 2019, waardoor De Padua pas in november 2021 kan terugkeren om te vechten.

Bekijk ook

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Demonische Worstelaar Jaagt World Champion de stuipen op het lijf

Hij was 'gebrand' op revanche en dat zou hij krijgen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page