FFC schrapt vechtsportevenement: ‘aantal vechters met hersenschade’ Nieuws
Nieuws

FFC schrapt vechtsportevenement: ‘aantal vechters met hersenschade’

FFC schrapt vechtsportevenement: ‘aantal vechters met hersenschade’
FFC schrapt vechtsportevenement: ‘aantal vechters met hersenschade’

Wegens een aantal geconstateerde afwijkingen bij een aantal vechters is Final Fight Championship gedwongen haar FFC 34 evenement van hedenavond te schrappen.

De organisatie waar ook regelmatig Nederlandse vechters zoals Robin van Roosmalen (GLORY) te zien zijn heeft besloten haar complete evenement van vrijdagavond te annuleren wegens geconstateerde aneurysma afwijkingen in de hersenen bij enkele vechters.

Een aneurysma in de hersenvaten is een uitstulping in de wand van een hersenslagader. Het gevaar van de uitstulping is dat de wand zo verzwakt dat deze scheurt. Het gevolg is een hersenbloeding.

Begrip

FFC promotor Orsat Zovko was "teleurgesteld" dat het gehele event moest worden geannuleerd, maar had begrip voor de uitkomst van de onderzoeken. "De gezondheid en veiligheid van de vechters staat voorop dus hebben we besloten het evenement geen doorgang te laten vinden. "

FFC's volgende geplande evenement is FFC 35, die plaatsvindt op vrijdag 16 november in de Fight Dome.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws