Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Ex WWE superster Jack Swagger maakt MMA-debuut bij Bellator

Ex WWE superster Jack Swagger maakt MMA-debuut bij Bellator

Ex WWE superster Jack Swagger maakt MMA-debuut bij Bellator

Voormalig WWE-superster Jack Swagger, echte naam Jake Hager, maakt zijn mixed martial arts-debuut op de undercard van Bellator’s zwaargewicht grand prix-finale op 26 januari 2019.

Hager staat in het voorprogramma van voormalig UFC licht zwaargewicht Ryan Bader tegen legende Fedor Emelianenko, is Hager vecht in zijn debuut tegen JW Kiser. Meestal is het omgekeerd en lezen wij dat MMA vechters een overstap maken naar de WWE show worstel organisatie.

De 36-jarige Hager is vorig jaar ontslagen uit zijn WWE-contract na een succesvolle tijd bij de professionele worstel organisatie. Sindsdien is hij een aantal keer bij onafhankelijke MMA organisaties in actie geweest met het oog om uiteindelijk zelf MMA uit te proberen.

Praktijk

Hij krijgt de kans om te laten zien wat hij heeft geleerd wanneer hij de kooi deelt met Kiser, een 41-jarige met een professionele record van 0-1, en zal vechten in Bellator’s zwaargewicht divisie.

Op de universiteit werd Hager een All-American genoemd nadat hij het record zette in Oklahoma voor de meeste pins in een enkel worstelseizoen. Wat betekent dat hij waarschijnlijk beter uitgerust is voor een MMA debuut dan ex WWE collega CM Punk, die niet echt slaagde bij de UFC.

Falen

Niet alle voormalige WWE supersterren hebben gefaald in het professionele MMA zoals Punk (echte naam Phil Brooks), zoals je je wellicht zult herinneren dat Brock Lesnar de UFC zwaargewicht titel claimde in zijn vierde gevecht.

Zal Jack Swagger meer een CM Punk of een Brock Lesnar zijn? 26 januari zal het uitwijzen.

Bekijk ook

MMA-vechter ‘breekt arm’ maar pakt toch wereldtitel

De Engelse MMA-vechter Ben Rees vocht zaterdagavond tijdens Raged UK MMA 10, brak zijn arm maar werd toch wereldkampioen.

Connor McGregor belooft scherper en sneller terug te komen in 2018

Conor McGregor in onderhandeling met UFC over nieuwe deal

Volgens ESPN's Ariel Helwani is Conor McGregor momenteel bezig met een terugkeer naar de UFC in de late zomer of vroege herfst.

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

Afvaller: UFC ontslaat te dikke MMA-vechter

REGIO NIEUWS UITGELICHT