Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Ex-UFC kampioen Andrei Arlovski: “Ik heb nog steeds vuur in mijn ogen.”

Ex-UFC kampioen Andrei Arlovski: “Ik heb nog steeds vuur in mijn ogen.”

Andrei Arlovski (screenshot YouTube)

Twee decennia lang actief als een professionele MMA-vechter is een opmerkelijke prestatie, maar Andrei Arlovski wil die mijlpaal met een paar jaar overtreffen.

Arlovski vs Sakai

Wanneer Arlovski (27-18 MMA, 16-12 UFC) tegen Augusto Sakai (12-1-1 MMA, 1-0 UFC) zal vechten op 27 april, tijdens UFC op ESPN 3, zullen meer dan 20 jaar zijn verstreken sinds zijn officiële debuut . Arlovski heeft deelgenomen aan enkele van de grootste podia van MMA, vocht tegen de meeste zwaargewichten e had een UFC-titel. Hij is ineengestort en weer herstelde, zelfs op momenten dat niet veel dat van hem verwachtte hadden verwacht.

Al met al is het een behoorlijk solide carrière geweest. Maar de 40-jarige denkt nog steeds dat hij meer kan bereiken en is van plan nog een paar jaar aan te blijven om dat voor elkaar te krijgen.

“Ik wil weer wereldkampioen worden!”

“In het meest gunstige geval wil ik dit nog 4 tot 5 jaar blijven doen”, zei Arlovski tegen MMA Junkie tijdens een bezoek aan American Top Team.“We zullen het gaan zien. Ik heb nog steeds, zoals op 40-jarige leeftijd, meer training dan ik vroeger trainde toen ik 25 was. Elke ochtend als ik wakker word in het kamp, ​​herinner ik me wat ik wil. Ik wil weer wereldkampioen worden! Ik heb een paar partijen verloren, ik denk 50-50, maar feit blijft dat ik net weer aan het begin van mijn weg ben.”

In een carrière met ups en downs, ervaart Arlovski momenteel het laatste. Na een viertal verloren wedstrijden en een paar overwinningen op Junior Albini en Stefan Struve, leed de veteraan verliezen aan Tai Tuivasa, Shamil Abdurakhimov en Walt Harris. De eerste twee waren unanieme beslissingen, terwijl Harris een split call van de juryleden nam.

Nog steeds vuur in mijn ogen

Arlovski is blij om nog steeds in het spel te zijn. Hij waardeert zijn ‘geweldige coaches’ en zijn vrouw, die hem ondersteunt bij het doen waar hij van houdt. “Ik heb gewoon nog wat dingen te doen en ik heb het gevoel dat ik nog steeds vuur in mijn ogen heb en dat ik nog steeds energie heb,” zei Arlovski. “Mijn lichaam voelt goed, dus waarom niet?”

UFC op ESPN 3 vindt plaats op 27 april in BB & T Center in Sunrise, Fla. De kaart wordt uitgezonden op ESPN na vroege prelims op ESPN +.

Bekijk ook

GLORY Kickboxing komt dit jaar met aantal evenementen

Goed nieuws voor de kickboks fans wereldwijd. GLORY is in een vergevorderd stadium voor het ...

GLORY Kickbokser Tarik Khbabez in actie bij grote brand (video)

Tarik Khbabez stond eind januari nog in de ring tegenover GLORY Kampioen Rico Verhoeven in ...

🍷 UFC’er Paulo Costa stomdronken in topgevecht: ‘Kon niet anders’

Paulo Costa deed gisteren een bekentenis. De topvechter die bij de UFC in september vorig ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page