'Er is één scenario dat legende Khabib terug zou kunnen lokken naar de UFC'
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Er is één scenario dat legende Khabib terug zou kunnen lokken naar de UFC’

‘Er is één scenario dat legende Khabib terug zou kunnen lokken naar de UFC’

'Er is één scenario dat Khabib terug zou kunnen lokken naar MMA vechten'

Khabib Nurmagomedov stopte met pro MMA-gevechten in 2020. De Rus werd donderdag opgenomen in de Eregalerij van de UFC na een rode loper-evenement in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Maar volgens UFC-commentator en MMA-analist Jon Anik is er één potentieel scenario waarin de 29-0 kampioen zou kunnen terugkeren naar de Octagon voor een 30e gevecht.

,,Als iemand Islam Makhachev zou verslaan, zou dat misschien zijn honger naar concurrentie nieuw leven inblazen”, zegt Anik over Khabib. Makhachev, een lichtgewicht, concurreert in de oude divisie van Nurmagomedov en wordt beschouwd als een van de beste vechters in die gewichtsklasse.

Makhachev, ook uit het Russische Dagestan, staat op nummer 4 in de rangschikking en nadert een UFC-titelgevecht. Het UFC-lichtgewicht kampioenschap is momenteel vacant nadat de voormalige koning Charles Oliveira zijn titel verloor voorafgaand aan zijn overwinning in de eerste ronde op Justin Gaethje.

Terugkeer

Als Makhachev zou verliezen van iemand als Oliveira of een andere prominente vchter zoals Gaethje, Michael Chandler of Dustin Poirier, kan Nurmagomedov worden gestimuleerd om uit zijn pensioen te komen, zei Anik.

Anik ging verder met te zeggen dat de wens van de 33-jarige om te vechten zou kunnen komen van zijn eigen organisatie en MMA-firma Eagle Fighting Championship. Dat onder zijn leiding in de VS zijn intrede heeft gedaan. Maar zijn coaching van vechters zoals Makhachev , Umar Nurmagomedov en Usman Nurmagomedov.

Bekijk ook

Klojo's vangen klappen na gooien bierblikjes

Klojo’s vangen klappen na gooien bierblikjes! Boksers pesten niet slim (video)

Dat leverde de twee klojo's flinke klappen op.

Moord op bekende vechter door politieagent! 'Dader op de vlucht'

Politieagent op de vlucht na doodschieten bekende vechter

Deze werd gisteren doodgeschoten door een marechaussee

Gökhan Saki: 'Deze idioot is geen kickboks coach'

Gökhan Saki: ‘Deze idioot is geen kickboks coach’

Gökhan Saki behoort tot de absolute top van de kickboks en MMA-wereld.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page