Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Eerbetoon Conor McGregor aan MMA-legende Bas Rutten

Eerbetoon Conor McGregor aan MMA-legende Bas Rutten

foto: @thenotoriousmma on Instagram

Ook al staat Conor McGregor bekend om zijn giftige  pre-fight trash talk, hij is ook altijd snel om eer te bewijzen aan de MMA-legendes van weleer. Dit afgelopen weekend deed de voormalige UFC lichtgewicht en vedergewicht kampioen dat door voormalig UFC zwaargewicht kampioen en MMA pionier Bas Rutten in het zonnetje te zetten.

Op Instagram gaf  McGregor te kennen dat hij tijdens zijn gevecht met Khabib Nurmagomedov, hij zich had laten inspireren door de sommige technieken van Rutten.

Samen met Bas Rutten poseerde hij voor de UFC zwaargewicht riem die Rutten won als eerste Europese MMA vechter. Nederland is een van de acht eerste landen die een UFC wereldkampioen heeft voortgebracht. Onder de UFC riem hangt de Pancrase wereld titelriem van Bas.

“Bas was de eerste die mij leerde om MMA-combinaties te vormen. En dat was via een CD. Bas Rutten, dames en heren, wat een pionier!”

Conor McGregor bracht onlangs ook nog een eerbetoon aan de familie Gracie, aangespoord door het UFC-debuut van Kron Gracie.

Bekijk ook

Eenhandige MMA-vechter beloofd vuurwerk op Bellator 225

Na een afwezigheid van 10 maanden keerde lichtgewicht Nick Newell afgelopen mei terug met een eerste ronde overwinning op Antonio Castillo Jr. op CES 56.

Ben Askren vs. Demian Maia headliner UFC Singapore in oktober

Ben Askren zal op 26 oktober vechten tegen Demian Maia in de headliner van UFC Singapore.

Jorge Masvidal neemt de uitdaging van Nate Diaz aan

Jorge Masvidal is meer dan bereid om Nate Diaz te ontmoeten in de Octagon.