Eenarmige MMA-vechter: 'Ik vecht voor wat ik waard ben' Nieuws
Nieuws

Eenarmige MMA-vechter: 'Ik vecht voor wat ik waard ben'

Eenarmige MMA-vechter: 'Ik vecht voor wat ik waard ben'
Eenarmige MMA-vechter: 'Ik vecht voor wat ik waard ben'

Hij deed auditie bij een van de grootste MMA-organisaties ter wereld, UFC. Verloor de wedstrijd en werd aan de kant gezet.

Voor Nick Newell die met een geboren afwijking aan zijn arm zich niets minder voelt dan collega vechters is het duidelijk, opgeven is nooit een optie. Na zijn verlies bij de UFC besloot hij zich aan te sluiten bij de Classic Entertainment & Sports organisatie.

Op 31 mei zal Newell dan ook te zien zijn tijdens CES MMA 56 waar hij tegenover de 32-jarige Antonio Castillo Jr. komt te staan. Newell mag dan wel met maar één voordelige ar vechten, hij is een geduchte tegenstander. Zo vocht hij eerder met veel succes bij World Series of Fighting en Legacy Fighting Alliance.

Stap terug om vooruit te komen

Newell heeft onlangs toegegeven dat hij "een stapje terug doet" door te vechten voor een regionale promotie zoals CES. Met zijn debuut bij CES MMA 56, hoopt de vechter, die pas vader geworden is te bewijzen, dat hij een plek verdiend bij de grote vechtsport organisaties zoals Bellator en de UFC.

ZIE OOK >> MMA-vechter met een arm aan de kant gezet door de UFC

Newell, 33, wil dat de grote organisaties zien wat hij kan doen: "Ik wil dat ze inzien dat ze iets missen, mij als een gelijke zien en zeggen, verdomme. deze vent moeten we hebben." Het CES debuut van Newell is live te zien op 31 mei via UFC Fight pass stream.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws