Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Eenarmige MMA-vechter: ‘afgewezen door de UFC, dan maar naar Bellator’

Eenarmige MMA-vechter: ‘afgewezen door de UFC, dan maar naar Bellator’

Gehandicapte MMA vechter, als de UFC vrouwen accepteert waarom mij dan niet?
Youtube

De met een lichamelijke beperking geboren MMA-vechter Nick Newell werd door de UFC afgewezen om verder te vechten na een eerste proef wedstrijd. Echter laat hij het er niet bij zitten en richt hij zijn pijlen op UFC concurrent Bellator.

Newell werd geboren met maar één volledig ontwikkelde arm, echter laat hij zijn leven niet beperken door deze aandoening. Zo ging hij al op jonge leeftijd vechtsporten beoefenen en legde zich toe op de Mixed Martial Arts.

Zo vocht Newell voor de LFA en WSOF organisaties, waar hij een aardig winst record mee opbouwde. Newell verloor alleen in een titelgevecht tegen de huidige UFC lichtgewicht Justin Gaethje.

Terugkeer

Nick Newell is klaar om terug te komen naar het hoogste niveau in MMA en hij wil dat Bellator het weet. Eerder deze week tagde Newell Bellator en haar president Scott Coker, in een twitter bericht.

In de tweet gaf hij dat hij graag een van de gevechten zou willen doen op  aanstaande Bellator evenementen in Connecticut, welke binnen een paar maanden plaatsvinden.

Respect

Newell kreeg een kans bij de UFC in de Contender Series van Dana White in juli, maar verloor via een unaniem besluit tegen Alex Munoz. Naderhand zei UFC-president Dana White dat hij de inspanning van Newell respecteerde, zelfs toen hij tekort kwam.

Nu richt Newell zich blijkbaar op de concurrent van de UFC. Bellator 215 en Bellator 216 vinden plaats op 15 februari 16 in Mohegan Sun Arena in Uncasville, Connecticut. En deze lijken op het verlanglijstje van Newell te staan.

Thuis wedstrijd

Newell werd geboren in Milford, ongeveer een uur ten westen van waar de Bellator evenementen zullen plaatsvinden. De vraag is of hij bij Bellator nu een kans zal krijgen.

Bekijk ook

Aartsrivaal Anthony Joshua heeft eindelijk datum voor gevecht

Andy Ruiz (links) en Chris Arreola (Rechts) Andy Ruiz Jr zal in actie komen tegen ...

Emotionele zieke MMA-vechter Chimaev stopt: ‘Klote steroïden oorzaak’

Khamzat Chimaev stopt met MMA-vechten, de snel rijzende UFC-ster lijkt flink genekt te zijn door ...

Halsband tegen hersenletsel bij vechtsporters goedgekeurd (video)

CNN meldt dat een halsband, ontworpen om traumatisch hersenletsel te voorkomen, goedgekeurd is door de ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page