Dustin Poirier eist de UFC lichtgewicht titel op MMA Nieuws
MMA Nieuws

Dustin Poirier eist de UFC lichtgewicht titel op

Dustin Poirier eist de UFC lichtgewicht titel op

Dustin Poirier zegt omdat Khabib Nurmagomedov niet meer vecht. Hij de lichtgewicht wereldkampioen van de UFC is. De Amerikaan versloeg vorig maand Conor McGregor in een niet titelgevecht.

Nadat hij de eerste man in professionele mixed martial arts was die de Ierse superster McGregor knock-out sloeg. Sprak Poirier met Ariel Helwani van ESPN over wat de volgende stap in zijn carrière is.

Ik verdien de titel

,,Ik geloof dat ik nu wereldkampioen ben," zei Poirier. ,,Als Khabib niet vecht, ben ik de wereldkampioen." De Rus ging vorig jaar met pensioen nat het verslaan van Justin Gaethje. Maar stelde zijn titel niet vacant.

Toen Poirier werd gevraagd of hij graag de UFC-titel zou willen krijgen. Ervan uitgaande dat Khabib afstand zou doen van het lichtgewicht kampioenschap, reageerde Poirier snel.

Niets voor niets

,,Krijgen is een woord dat ik nooit zal gebruiken. Ik wil niets krijgen", zei Poirier. ,,Ik heb verdiend het." Toch zal de UFC de titel niet zomaar afgeven. Verwacht wordt dat er een gevecht zal plaatsvinden. Om zo te bepalen wie recht heeft op de titel.

Dat Poirier daar voor als eerste in de rij zal staan lijkt duidelijk. Of dit in een herkansing tegen McGregor zal zijn valt te bezien. Inmiddels zijn er meer gegadigden zoals te recentelijk tot de UFC toegetreden voormalig Bellator kampioen Michael Chandler. Deze maakte een droom debuut vorige maand bij de UFC. En ziet zichzelf als titel kanshebber.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/5-keer-werelds-sterkste-man-mariusz-pudzianowski-keert-terug-naar-de-mma-kooi/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws