DOPINGSCHANDAAL: Arts van bekende UFC vechter geschorst Nieuws
Nieuws

DOPINGSCHANDAAL: Arts van bekende UFC vechter geschorst

DOPINGSCHANDAAL: Arts van bekende UFC vechter geschorst
DOPINGSCHANDAAL: Arts van bekende UFC vechter geschorst

De arts van UFC vechter Paulo Costa is geschorst door USADA wegens het voorschrijven van IV-infusies.

Een Braziliaanse arts kreeg van USADA een schorsing van twee jaar voor het voorschrijven van IV-infusies aan UFC-middengewicht Paulo Costa.

Dr. Lucas Penchel, de man die de infusies voorschreef aan Costa wordt geschorst omdat UFC vechter er voor koos om gebruik te maken van de "substantiële bijstand" clausule. Door dit te doen kreeg Costa vermindering op zijn eigen schorsing van twee jaar.

Lange straf

Nu krijgen dus alle betrokkenen bij deze affaire sancties, inclusief Penchel die het recept heeft gemaakt. Maandag kondigde USADA de uitgifte van een schorsing van twee jaar aan Dr. Lucas Penchel aan, die de sanctie op 17 maart accepteerde.

Wat Dr. Penchel betreft, hij mag tot 17 maart 2022 niet met een andere UFC-vechters werken als hun "manager, coach, trainer, tweede, cutman of medisch personeel". Costa vertelde USADA eerder dat infusen werden gebruikt om hem te helpen herstellen van het afvallen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws