Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter Nieuws
Nieuws

Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter

Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter

De Amerikaanse dopingautoriteit USADA slaat terug naar UFC vechter Jessica Penne.

USADA beweert dat haar afgegeven verklaring over haar schorsing, gevuld was met ‘feitelijke onjuistheden en ongegronde aantijgingen’. Penne deelde de verklaring op Instagram om haar grieven te tonen.

Penne had een lange verklaring opgesteld waarin ze beweerde dat ze ‘diepbedroefd en verslagen’ was nadat ze ‘gedwongen’ was om zich terug te trekken uit MMA vechten door het antidopingbureau. Penne (12-5-0) gaf afgelopen vrijdag haar schokkende verklaring af. De publieke reacties waren enorm, waarbij de meerderheid van de MMA-gemeenschap medeleven betuigde met Penne en hun frustraties met USADA.

Bewijsvoering

Het Amerikaanse antidopingagentschap is verre van blij met de opmerkingen van Penne en heeft een eigen verklaring uitgegeven. "Gezien de publieke verklaring van Jessica Penne, kunnen we haar positieve test voor stanozolol bevestigen," verklaarden USADA-functionarissen in een verklaring. “Er zijn echter veel feitelijke onjuistheden en ongegronde aantijgingen in haar verklaring, waaronder dat ze uit UFC is gedwongen.

“In feite heeft ze haar recht uitgeoefend om haar zaak aan te vechten voor een onafhankelijke arbiter, op basis van een verzoek dat USADA ontving nadat ze haar openbare verklaring had vrijgegeven. Volgens het UFC-antidopingbeleid hebben alle atleten het recht om de feiten en omstandigheden te presenteren tijdens een volledige hoorzitting. We kijken uit naar de mogelijkheid om de feiten en het bewijs te presenteren via dit proces. "

Dit bericht bekijken op Instagram

To all of my fans and everyone who ever supported me

Een bericht gedeeld door Jessica Penne (@jessicapenne) op

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws