Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter - Vechtsport Info
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter

Dopingautoriteit slaat terug naar geschorste MMA-vechter

De Amerikaanse dopingautoriteit USADA slaat terug naar UFC vechter Jessica Penne.

USADA beweert dat haar afgegeven verklaring over haar schorsing, gevuld was met ‘feitelijke onjuistheden en ongegronde aantijgingen’. Penne deelde de verklaring op Instagram om haar grieven te tonen.

Penne had een lange verklaring opgesteld waarin ze beweerde dat ze ‘diepbedroefd en verslagen’ was nadat ze ‘gedwongen’ was om zich terug te trekken uit MMA vechten door het antidopingbureau. Penne (12-5-0) gaf afgelopen vrijdag haar schokkende verklaring af. De publieke reacties waren enorm, waarbij de meerderheid van de MMA-gemeenschap medeleven betuigde met Penne en hun frustraties met USADA.

Bewijsvoering

Het Amerikaanse antidopingagentschap is verre van blij met de opmerkingen van Penne en heeft een eigen verklaring uitgegeven. “Gezien de publieke verklaring van Jessica Penne, kunnen we haar positieve test voor stanozolol bevestigen,” verklaarden USADA-functionarissen in een verklaring. “Er zijn echter veel feitelijke onjuistheden en ongegronde aantijgingen in haar verklaring, waaronder dat ze uit UFC is gedwongen.

“In feite heeft ze haar recht uitgeoefend om haar zaak aan te vechten voor een onafhankelijke arbiter, op basis van een verzoek dat USADA ontving nadat ze haar openbare verklaring had vrijgegeven. Volgens het UFC-antidopingbeleid hebben alle atleten het recht om de feiten en omstandigheden te presenteren tijdens een volledige hoorzitting. We kijken uit naar de mogelijkheid om de feiten en het bewijs te presenteren via dit proces. “

Dit bericht bekijken op Instagram

To all of my fans and everyone who ever supported me

Een bericht gedeeld door Jessica Penne (@jessicapenne) op

Bekijk ook

Breaking! Fury moet WBC-titel verdedigen tegen Whyte

De WBC heeft officieel opdracht gegeven

6 Vechters genoemd voor comeback McGregor (video)

Nu de Ier weer volledig mobiel is

Oud-Kampioen (42) KO’t rivaal in shock comeback

42yr old former world title holder "Big Daddy" Lucas Browne (30-3, 26 KO's) with the ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page