Home / Nieuws / MMA NIEUWS / DOPING: Bellator MMA-vechter maakt ‘weer’ geen debuut

DOPING: Bellator MMA-vechter maakt ‘weer’ geen debuut

Josh-Barnett

Josh Barnett blijkt te zijn betrapt tijdens een dopingtest en is daardoor verwijderd uit Bellator 241 en zijn wedstrijd tegen Ronny Markes.

Van Barnett werd verwacht dat hij op 13 maart zijn debuut tegen Markes zou maken tijdens Bellator 241, maar dat zal niet langer het geval zijn. Fight Oracle melde op Twitter meldde dat de voormalige UFC zwaargewicht een drugstest niet goed doorkwam.

Het nieuws is sindsdien bevestigd door verschillende bronnen. Dit is duidelijk een enorme klap voor Josh Barnett, omdat hij eerder in december 2016 door USADA werd betrapt. Maar hij kreeg de toestemming om te vechten in maart 2018.

Flinke tegenslag

Wel kreeg Barnett een berisping nadat werd besloten dat het door een besmette stof zou komen. Van Barnett werd verwacht dat hij zijn debuut tegen Markes zou maken in het hoofdevenement van Bellator: Salute the Troops in december.

Echter trok hij zich terug door ziekte voorafgaand in de nacht van het evenement. De twee werden snel opnieuw geboekt, maar het gevecht zal nu niet bij Bellator 241 plaatsvinden. Wat de verdere gevolgen zijn voor Barnett is niet duidelijk.

Bekijk ook

UFC 249: Jairzinho Rozenstruik wil interim titelgevecht

UFC zwaargewicht Jairzinho Rozenstruik roept op tot een tussentijds zwaargewicht titelgevecht tegen Francis Ngannou om ...

DWAAS: UFC vechter ‘je krijgt coronavirus door tv kijken’

Zo’n beetje iedereen heeft zijn eigen visie op het ontstaan en doorgeven van het coronavirus, ...

Chatri Sityodtong wil een ONE tegen UFC super titelgevecht

De grote baas van ONE Championship Chatri Sityodtong wil een gevecht tussen ONE kampioen Jingnan ...