Doorbraak: De UFC staat haar vechters toe marihuana te gebruiken MMA Nieuws
MMA Nieuws

Doorbraak: De UFC staat haar vechters toe marihuana te gebruiken

Doorbraak: De UFC staat haar vechters toe marihuana te gebruiken

UFC-officials hebben de regels voor dopingcontrole bij wedstrijden aangepast. Waardoor vechters gedeeltelijk marihuana mogen gebruiken. Toch is er een addertje onder het gras.

Positief testen op marihuana-inhoud is niet in langer strijd met de organisatieregels. Tegelijkertijd hebben de UFC en vertegenwoordigers van het Amerikaanse antidopingagentschap verduidelijkt, dat atleten zullen worden gestraft, als het gebruik van marihuana ter verbetering van de resultaten wordt onthuld en bewezen.

Let op

Top vecht manager Ali Abdelaziz waarschuwt voorzichtig te zijn. ,,Jongens, ik weet zeker dat je het nieuws hebt gehoord dat USADA nu geen marihuana meer reguleert. Maar als je in de VS vecht, zal de atletische commissie marihuana nog steeds reguleren. en kun je nog steeds geschorst worden. Dan zal je overwinning ongedaan worden gemaakt", zegt Abdelaziz.

Ook de UFC zelf kwam met een extra verduidelijking. ,,Soms blijven sporen van marihuanagebruik in het lichaam vrij lang bestaan", zei UFC-vice-president Jeff Nowitzki. Hij voegde eraan toe dat vechters niet mogen vechten als ze onder invloed zijn van marihuana.

Dikke boete

In december 2020 werd de Amerikaanse UFC-vechter Niko Price zes maanden geschorst nadat hij positief had getest op marihuana. Naast de schorsing moet Price een boete betalen van 8,5 duizend dollar.

Daarnaast is het resultaat van Price's gevecht met Donald Cerrone, dat plaatsvond in september 2020, teruggedraaid. Dat gevecht eindigde in een gelijkspel.

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/mma-nieuws/beruchte-nate-diaz-keert-terug-naar-de-ufc/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws