DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen MMA Nieuws
MMA Nieuws

DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen

DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen
DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen

Een medewerker van de UFC is ontslagen omdat hij Edmen Shahbazyan de MMA-kooi liet betreden met de Artsakh vlag over zich heen gedrapeerd.

Edmen Shahbazyan, die op 2 augustus tijdens de UFC Fight Night 173 in Las Vegas de achthoek met de Armeense Artsakh vlag betrad. werd in sommige landen door de Turkse en Azerbeidzjaanse ambassades veroordeeld.

Met name Turkije, hadden geklaagd over de Armeense vechter die de UFC Kooi betrad met de vlag van Artsakh. De Turkse ambassade in Rusland en Turkije hadden geklaagd over de Artsakh vlag. Deze melden dat Armeniërs "terroristen" zijn en niet het recht hadden om de Artsakh vlag te promoton.

Foute boel

Een 20-jarige UFC-medewerker werd ontslagen omdat hij toeliet dat Edmen Shahbazyan de kooi kon betreden met de vlag van Artsakh. "We kregen ook een boete," vertelde Edmond Tarverdyan, de coach en manager van hoofd van de Glendale Fighting Club in de VS aan NEWS.am Sport.

Politiek en sport liggen zeer gevoelig. In de UFC vechten atleten van diverse komaf. De UFC heeft al eens eerder duidelijk gemaakt dat zij het niet op prijs stelt dat haar platform voor politieke doeleinden of racisme wordt gebruikt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws