Home / Nieuws / MMA NIEUWS / DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen

DOMME FOUT: UFC-medewerker op staande voet ontslagen

Edmen Shahbazyan, met de Artsakh vlag op de achtergrond

Een medewerker van de UFC is ontslagen omdat hij Edmen Shahbazyan de MMA-kooi liet betreden met de Artsakh vlag over zich heen gedrapeerd.

Edmen Shahbazyan, die op 2 augustus tijdens de UFC Fight Night 173 in Las Vegas de achthoek met de Armeense Artsakh vlag betrad. werd in sommige landen door de Turkse en Azerbeidzjaanse ambassades veroordeeld.

Met name Turkije, hadden geklaagd over de Armeense vechter die de UFC Kooi betrad met de vlag van Artsakh. De Turkse ambassade in Rusland en Turkije hadden geklaagd over de Artsakh vlag. Deze melden dat Armeniërs “terroristen” zijn en niet het recht hadden om de Artsakh vlag te promoton.

Foute boel

Een 20-jarige UFC-medewerker werd ontslagen omdat hij toeliet dat Edmen Shahbazyan de kooi kon betreden met de vlag van Artsakh. “We kregen ook een boete,” vertelde Edmond Tarverdyan, de coach en manager van hoofd van de Glendale Fighting Club in de VS aan NEWS.am Sport.

Politiek en sport liggen zeer gevoelig. In de UFC vechten atleten van diverse komaf. De UFC heeft al eens eerder duidelijk gemaakt dat zij het niet op prijs stelt dat haar platform voor politieke doeleinden of racisme wordt gebruikt.

Bekijk ook

‘Ik heb niets van Rico’s stoten gevoeld’: Rivaal niet onder de indruk

Tarik Khbabez stond vorige maand tegenover GLORY wereldkampioen Rico Verhoeven. Khbabez die niet voor de ...

Sportschoolhouder start Tikkie-actie: ‘Geef ons de vrijheid terug’

Satisch Jhamai, sportschoolhouder uit Den Haag start een actie om sporters van boven der 27 ...

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster

Bloemkooloor start inzamelactie na verrot slaan voetbal-ster Walker Brown, de MMA-vechter op cowboylaarzen en bloemkooloren, ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page