DIEFSTAL: Oplichters gebruiken naam bekende UFC vechter MMA Nieuws
MMA Nieuws

DIEFSTAL: Oplichters gebruiken naam bekende UFC vechter

DIEFSTAL: Oplichters gebruiken naam bekende UFC vechter

Drie mannen gearresteerd nadat ze een Russische circuseigenaar hadden opgelicht door zich voor te doen als een bekende UFC.

De mannen waarvan een zich voordeed als UFC-zwaargewicht Aleksei Oleinik, wisten de circuseigenaar van het Big Moscow Circus 50.000 roebel te ontfutselen, zo meld TASS. Nietsvermoedende slachtoffers werden opgelicht tijdens de coronavirus-pandemie. Onder de slachtoffers de beroemde circuseigenaar Edgard Zapashny.

WhatsApp en Telegram werd gebruik om geld los te peuteren bij de slachtoffers. Dit waren hoofdzakelijk beroemde mensen die gevraagd werden om dringend geld over te maken voor medische noodgevallen. Zegt de woordvoerster van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken, Irina Volk.

Opgelicht

Aleksei Oleinik was niet betrokken bij de zwendel maar diens naam werd wel gebruikt door de criminelen. "Als resultaat van operationele zoekmaatregelen hebben de rechercheurs de verdachten opgespoord en drie mannen vastgehouden in de steden St. Petersburg en Vladikavkaz", zei Volk volgens TASS.

Zapashny dacht dat Oleinik contact met hem zocht via App. Toen hem werd gevraagd om commentaar op de situatie, vertelde Oleinik aan verslaggevers dat hij "het niet snapt", vooral omdat Zapashny zijn echte telefoonnummer had. “Hij zei dat hij werd afgeleid tijdens een livestream en geld stuurde omdat hij dacht dat ik het echt nodig had”, legt Oleinik uit.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws